Avokadov namaz s tuno

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Avokado velja za enega najbolj hranljivih sadežev, ki je dober vir vitaminov, bogat s koristnimi maščobnimi kislinami. Super kombinacija avokada in tune bo vaš zajtrk ali večerjo obogatila z odličnim okusom in zadovoljila brbončice. Postrežemo ga lahko s svežimi ali popečenimi kruhki. Sama rada uporabim tudi riževe vaflje.

SESTAVINE: 
*2 zrela avokada
*1 strok česna
*2 majhni konzervi tune v oljčnem olju
*sok pol limone
*ščepec popra
*ščepec himalajske soli
*ščepec bazilike
*ščepec čebule v prahu


OPIS POSTOPKA: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico ter ga olupimo. Narežemo na četrtine, damo v posodo in dobro pretlačimo. V stiskaču stisnemo česen (ali ga fino drobno sesekljamo) ter dodamo avokadu skupaj  čebulo v prahu in premešamo. Nato dodamo tuno, ki smo ji pred tem odcedili olje, limonin sok ter preostale začimbe. Po želji lahko dodamo še nekaj sesekljanega peteršilja. Predevamo v mikser in zmiksamo v kremast namaz. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.
 
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
 
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Natalija

Avokado velja za enega najbolj hranljivih sadežev, ki je dober vir vitaminov, bogat s koristnimi maščobnimi kislinami. Super kombinacija avokada in tune bo vaš zajtrk ali večerjo obogatila z odličnim okusom in zadovoljila brbončice. Postrežemo ga lahko s svežimi ali popečenimi kruhki. Sama rada uporabim tudi riževe vaflje. SESTAVINE:  *2 zrela avokada *1 strok česna *2 majhni konzervi tune v oljčnem olju *sok pol limone *ščepec popra *ščepec himalajske soli *ščepec bazilike *ščepec čebule v prahu OPIS POSTOPKA: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico ter ga olupimo. Narežemo na četrtine, damo v posodo in dobro pretlačimo. V stiskaču stisnemo česen (ali ga fino drobno sesekljamo) ter dodamo avokadu skupaj  čebulo v prahu in premešamo. Nato dodamo tuno, ki smo ji pred tem odcedili olje, limonin sok ter preostale začimbe. Po želji lahko dodamo še nekaj sesekljanega peteršilja. Predevamo v mikser in zmiksamo v kremast namaz. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.   ČAS PRIPRAVE: 10 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija Avokado prepolovimo, odstranimo koščico ter ga olupimo. Narežemo na četrtine, damo v posodo in dobro pretlačimo. V stiskaču stisnemo česen (ali ga fino drobno sesekljamo) ter dodamo avokadu skupaj  čebulo v prahu in premešamo. Nato dodamo tuno, ki smo ji pred tem odcedili olje, limonin sok ter preostale začimbe. Po želji lahko dodamo še nekaj sesekljanega peteršilja. Predevamo v mikser in zmiksamo v kremast namaz. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek