Avokadov namaz s tuno
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Avokadov namaz s tuno

Avokado velja za enega najbolj hranljivih sadežev, ki je dober vir vitaminov, bogat s koristnimi maščobnimi kislinami. Super kombinacija avokada in tune bo vaš zajtrk ali večerjo obogatila z odličnim okusom in zadovoljila brbončice. Postrežemo ga lahko s svežimi ali popečenimi kruhki. Sama rada uporabim koruzne vaflje.

SESTAVINE: 
*1 zrel avokado (cca 200g)
*1 strok česna
*1 konzerva tune v oljčnem olju (cca 50g)
*par kapljic limone
*ščepec popra
*ščepec himalajske soli
*ščepec bazilike
OPIS POSTOPKA: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico ter ga olupimo. Narežemo na četrtine, damo v posodo. V stiskaču stisnemo česen ali ga drobno sesekljamo ter dodamo avokadu in premešamo. Nato dodamo tuno, ki smo ji pred tem odcedili olje, limonin sok ter preostale začimbe. Predevamo v mikser in zmiksamo v kremast namaz. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
  *1 zrel avokado (cca 200g) *1 strok česna *1 konzerva tune v oljčnem olju (cca 50g) *par kapljic limone *ščepec popra *ščepec himalajske soli *ščepec bazilike  Avokado prepolovimo, odstranimo koščico ter ga olupimo. Narežemo na četrtine, damo v posodo. V stiskaču stisnemo česen ali ga drobno sesekljamo ter dodamo avokadu in premešamo. Nato dodamo tuno, ki smo ji pred tem odcedili olje, limonin sok ter preostale začimbe. Predevamo v mikser in zmiksamo v kremast namaz. Hranimo pokritega s folijo v hladilniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.