Avokadov namaz – guacamole
SESTAVINE:
* Polovica avokada
* Polovica limone
* Četrtina čebule
* Strok česna
* Ščepec rdeče paprike v prahu
* Nekaj himalajske soli
*Polovička sirnega namaza (z manj maščobe)
OPIS POSTOPKA: Polovico avokada izdolbeš iz lupine (odstraniš koščico) in ga dobro pretlačiš – najlažje kar z vilico. Čez poliješ polovico stisnjene limone. Nato na ponvi dobro prepražiš četrtino čebule in strok česna. Ko sta prepražena imata boljši okus in namaz ni pekoč. Manjkajo še samo začimbe, jaz sem dodala nekaj himalajske soli in mleto rdečo papriko v prahu. Namaz lahko poješ takoj, počaka pa nekaj časa tudi v posodici, ki jo nujno shrani na mrzlo – hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gaber
Komentarji (0)