8 razlogov, da potrebujete detox nemudoma

8 razlogov, da potrebujete detox nemudoma

Razstrupljanje/detox telesa je pomemben proces, ki ga moramo izvesti večkrat, v kolikor želimo, da bo naše telo zdravo. Razstrupljanje telesa je še posebno pomembno za tiste, ki živijo hitro in nezdravo življenje ter uživajo hrano slabše kvalitete (vnaprej pripravljeno, predelano, hitro, neekološko hrano).

Preberi si 8 znakov, ki kažejo, da je tvoje telo potrebno detoxa.

Depresija
Znanstveniki so ugotovili, da določena hrana in načini razmišljanja lahko vplivajo na telo in depresivno stanje. Depresija pa je tudi stanje nakopičenih toksinov v črevesju, jetrih in možganih. Za čiščenje črevesja se lahko poslužiš klistirja, za čiščenje možganov pa bo najbolj pripomogla hrana bogata s klorofilom. Prav tako je potrebno uživati čim več izdelkov rumene in oranžne barve.
 
Nespečnost
Pogosti razlog za nespečnost je nakopičenost estrogena. Slabo spanje je namreč tudi znak, da je potrebno pregledati jetra. K zdravju jeter bo pripomoglo pitje sokov iz brokolija in cvetače. Odlično bo pomagal tudi pegasti badelj, ki je poln silimarina.

Brezvoljnost
Brezvoljnost se pogosto pojavi v kombinaciji z nespečnostjo. Če je brezvoljnost pogosto stanje, se kaže tudi v povečani teži, ki je posledica nepravilno prebavljene hrane. Da se prične proces razstrupljanja je potrebno uživati manjše količine hrane.

Prebavne motnje
Prebavne motnje pestijo mnoge, če pa so težave konstantne, lahko pride do blokade prebavnega trakta. Delovanje črevesja je tako zelo oslabljeno ali celo nemogoče. Da se narediti učinkovit detox črevesja mora le-ta trajati vsaj 2-4 tedna. Sestavljen naj bo iz manjših obrokov, pitja velikih količin vode in vlaknin (npr. psilium), zelišč, encimov in probiotikov.

Stres
Znak, da telo potrebuje detox je tudi ta, da ste ves čas pod stresom. Spremenite vaše mišljenje v bolj pozitivno. Priporočljivo je obiskovanje joge, ki je v Ameriki postala že šport št.1, ravno zato, ker deluje. Po jogi je še priporočena 20-minutna meditacija.
Slab telesni vonj
Slab telesni vonj je znak, da telo potrebuje detox. Za krajše obdobje ostranite uživanje živalskih proizvodov iz vaše prehrane in očistite svoje črevesje. V prehrano dodajte probiotike in zdravilne gobe.

Povečana telesna masa
Če nikakor ne morete izgubiti kilogramov, je znak, da telo potrebuje detox. Če se v telesu zadržujejo toksini (zlasti toksični hormoni v jetrih) je to pogosto vzrok, da ne morete izgubiti odvečnih kilogramov. Izogibati se je potrebno kompleksnih ogljikovih hidratov, predvsem kruha, jetrim omogočiti detox – npr. pegasti badelj in se zavezati k eno urni vadbi vsak dan.

Slaba koncentracija in osredotočenost
Če telo ne deluje pravilno, bodo težko delovali tudi možgani. To se kaže v nezmožnosti daljše koncentracije in osredotočenosti na nalogo. To lahko popravi detox. Priporoča se uživanje pijač z veliko klorofila – spirulina, chlorella. Pijte tudi veliko vode! Črevesju privoščite čiščenje s klistirjem. Če ugotovite, da ogljikovi hidrati povzročajo slabšo koncentracijo in

Slaba koncentracija in osredotočenost
Če telo ne deluje pravilno, bodo težko delovali tudi možgani. To se kaže v nezmožnosti daljše koncentracije in osredotočenosti na nalogo. To lahko popravi detox. Priporoča se uživanje pijač z veliko klorofila – spirulina, chlorella. Pijte tudi veliko vode! Črevesju privoščite čiščenje s klistirjem. Če ugotovite, da ogljikovi hidrati povzročajo slabšo koncentracijo in osredotočenost na naloge, se lotite kandida diete in pričnite z uživanje probiotikov.

Obstaja več različnih načinov, kako se lotiti razstrupljanja kot npr. uživanje sokov iz zelenjave in sadja.

Povabite prijatelje in bližnje, da se vam pridružijo pri procesu razstrupljanja telesa – v skupini gre namreč lažje. Če pa se tega lotevate samo, potem pa le napravite eksperiment s tem, da iz prehrane izključite predelano hrano, meso, mlečne izdelke, alkohol, kruh in kofein za 2-4 tedne.

Spodaj si poglej izdelke, ki ti bodo pomagali pri detoxu telesa.

Povzeto po: David Wolfe – 8 obvious signs you seriously need to detox asap