Žitne rezine za zajtrk ali malico

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Žitne rezine so super izbira za takrat, ko nimaš časa pripravljati zajtrka ali malice. Jaz si jih pripravim med vikendom in jih potem zobam celi teden. Hranim pa jih v zaprti stekleni posodi. 

SESTAVINE (za 8 rezin):

* 125g datljev
* pol žličke cimeta
* ščepec 100% vanilje 
* 200 ml vode
* 20g suhih goji jagod
* 20g suhih murv
* 40g bučnih semen
* 75g lanenih semen
* 30g kakavovih zrnc 
* 15g chia semen
* 15g corn flakes-a
* 50g ovsenih kosmičev

OPIS POSTOPKA:
 
1. Segrej pečico na 180 stopinj in v pekač položi peki papir.
2. Datljeva krema: Datlje nareži na majhne koščke, dodaj cimet in vaniljo, ter 200ml hladne vode. Kuhaj do vretja in nato pusti vreti še 5 minut. 
3. V blender/smoothie maker/multipraktik dodaj datljevo kremo, dodaj ovsene kosmiče in dobro zmiksaj. 
4. Dodaj še preostale sestavine in dobro premešaj z rokami. Dobljeno maso razporedi v pekač na željeno debelino. Jaz sem razporedila na velikost 20 x 15 cm. 
5. Peči v segreti pečici 30 minut, počakaj da se ohladi in razreži na poljubno velike žitne rezine.

Nasvet: goji jagode so bolj sočne, če jih prej namočimo v vodo za kakšno uro. Ni pa obvezno.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek