Zelenjavna rižota po primorsko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
*250 g riža za rižote
*1 čebula
*1 strok česna
*1 korenček
*1 bučka
*½ jajčevca
*2 dcl paradižnikove mezge
*1 žlica masla
*olivno olje
*timijan
*himalajska sol
*poper
*parmezan
 
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, narezano bučko in narezan jajčevec. Solimo, popramo in dušimo 5 minut. Nato dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da postekleni. Riž zalijemo z vodo, dodamo ščepec timijana ter kuhamo 10 min. Med kuhanjem postopoma dolivamo vodo. Po 10 minutah (ko voda skoraj izpari) riž zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo še 2 minuti. Primešamo maslo, rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti. Na rižoto naribamo parmezan in po želji okrasimo s peteršiljem.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

SESTAVINE: *250 g riža za rižote *1 čebula *1 strok česna *1 korenček *1 bučka *½ jajčevca *2 dcl paradižnikove mezge *1 žlica masla *olivno olje *timijan *himalajska sol *poper *parmezan   OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, narezano bučko in narezan jajčevec. Solimo, popramo in dušimo 5 minut. Nato dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da postekleni. Riž zalijemo z vodo, dodamo ščepec timijana ter kuhamo 10 min. Med kuhanjem postopoma dolivamo vodo. Po 10 minutah (ko voda skoraj izpari) riž zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo še 2 minuti. Primešamo maslo, rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti. Na rižoto naribamo parmezan in po želji okrasimo s peteršiljem. ČAS PRIPRAVE: 30 minut RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek