Zelenjavna priloga
Sočna in barvna zelenjavna priloga za 3-4 osebe, ki je odlična v sezoni piknikov.
SESTAVINE:
* 1 velika bučka
*1 večja glava rdeče pese
* 4 korenčki
* 2 stroka česna
* Olivno olje
* Sol in poper
* Sveže začimbe: bazilika, peteršilj, lovorjev list
OPIS POSTOPKA:
1. Gomolj rdeče pese speremo pod vodo in neolupljenega kuhamo v slani vodi, dokler se ne zmehča (približno 45minut)
2. Med kuhanjem rdeče pese imamo čas, da pripravimo preostalo zelenjavno. Le to dobro umijemo in narežemo na koščke.
3. Kuhano rdečo peso olupimo in razrežemo na manjše koščke.
4. Zelenjavo stresemo v pekač, začinimo in dodamo žličko olivnega olja.
5. Pečico segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)