Zelenjavna juha s piščancem
SESTAVINE:
* 1/2 piščančjih prsi
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 manjši por
* 1 manjši gomolj sladkega krompirja
* 1 korenček
* četrtina brokolija
* pest brstičnega ohrovta
* olivno olje
* 0,5 dcl paradižnikove kaše
* sol & poper
* čili
* mleti česen
* sladka paprika
* mleta bazilika in origano
* malo balzamičnega kisa
OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo čebulo do mehkega. Dodamo na kocke narezane piščančje prsi in nekaj minut pražimo. Dodamo na kolobarje narezan por in korenček, na kocke narezan sladki krompir, na pol prerezan brstični ohrovt in brokoli. Dušimo še nekaj minut, nato pa zalijemo z vodo, da je zelenjava pokrita. Dodamo sesekljan česen, vse začimbe, paradižnikovo kašo in balzamični kis. Juha naj počasi vre približno eno uro. Poskusimo in po potrebi dodamo začimbe.
ČAS PRIPRAVE: 1h 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Julija Srpčič
Komentarji (0)