Zelenjavna juha
SESTAVINE:
Za 4 osebe:
* 1 čebula
* olivno olje
* pol cvetače
* 2 korenčka
* 1 bučka
* pol kolerabe
* svež paradižnik ali paradižnikova mezga
* začimbe (himalajska sol, poper, biogetta, mleta paprika, bazilika, timijan ...)
OPIS POSTOPKA: Čebulo prepražimo na olivnem olju, ji dodamo sol in timijan, ter na koščke narezano zelenjavo ter tenstamo približno 15 minut. Nato zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo 45 minut. Proti koncu dodamo še paradižnikovo mezgo. Če namesto mezge uporabimo svež paradižnik ga potenstamo skupaj z ostalo zelenjavo. Po želji dodamo še zdrobove žličnike: razžvrkljamo jajce in mu dodamo tri žlice zdroba. Nato z žličko, ki smo jo prej pomočili v juho, oblikujemo žličnike.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Gutnik
Komentarji (0)