Zelena molekula zdravja - naj telo zadiha od znotraj

Zelena molekula zdravja - naj telo zadiha od znotraj

klorofil2V našem črevesju imamo približno kilogram bakterij. Za zdrav metabolitem je potrebno vsaj 80-85% dobrih (prijaznih) bakterij. Da te bakterije uspevajo pa potrebujejo kisik, saj če ga dobijo premalo se razmnožijo slabe bakterije, ki nam v telesu napravijo veliko škode.

Kako dobiti v telo dovolj kisika?

Kisik dobimo v telo s pomočjo KLOROFILA. Poimenujemo ga tudi zelena molekula zdravja, saj ima na telo skoraj čudežno moč: v telo vnaša velike količine kisika, vzpostavlja ravnovesje, učinkuje pri razstrupljanju, pomaga pri obnovi celic in regeneraciji krvnih celic, izboljša prebavo in imunski sistem.

Hrana, ki vsebuje klorofil 

Klorofil se nahaja v vsej zeleni hrani. Zeliščem in rastlinam daje tudi značilno zeleno barvo. V naravi pa najdemo najbolj zgoščene viri klorofila v špinači, blitvi, zeleni solati, ohrovtu, listih zelene in peteršilja, veliko ga vsebujejo tudi zelene alge.

Poglej si 20 najbolj »zelenih receptov« na Malincinem portalu zdravih receptov (zelenjavne jedi, solate, zeleni napitki) in poskrbi, da bo tvoje telo zadihalo tudi od znotraj.

AVTOR PRISPEVKA: Malinca Ana


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.