Zdrobove kroglice s skuto

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Zdrobove kroglice lahko jemo tako za prilogo kot tudi za sladico - naredimo lahko sladko ali malo bolj slano verzijo. Sama jih običajno skuham v sladki verziji, kadar je za kosilo kakšna juha. Naš malček pa jih obožuje tudi za večerjo.  
 
SESTAVINE:
*300 g skute
*30 g kokosovega olja
*2 jajci
*180 g pirinega zdroba
*ščepec himalajske soli
 
OPIS POSTOPKA: V posodo damo vse sestavine in dobro premešamo z žlico. V veliki posodi zavremo vodo in dodamo ščepec soli. Kroglice polagamo v vrelo vodo in kuhamo tako dolgo, da priplavajo na vrh. Odcedimo in postrežemo. Lahko jih posujemo s kokosovim sladkorjem, dodamo brusnice, pripravimo lahko tudi polivko s praženimi drobtinami (kokosovo olje + drobtine). Zraven lahko ponudimo še kompot.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Andreja
 
 

 

 

 

Zdrobove kroglice lahko jemo tako za prilogo kot tudi za sladico - naredimo lahko sladko ali malo bolj slano verzijo. Sama jih običajno skuham v sladki verziji, kadar je za kosilo kakšna juha. Naš malček pa jih obožuje tudi za večerjo.     SESTAVINE: *300 g skute *30 g kokosovega olja *2 jajci *180 g pirinega zdroba *ščepec himalajske soli Posip:*kokosov sladkor  *brusnice   OPIS POSTOPKA: V posodo damo vse sestavine in dobro premešamo z žlico. V veliki posodi zavremo vodo in dodamo ščepec soli. Kroglice polagamo v vrelo vodo in kuhamo tako dolgo, da priplavajo na vrh. Odcedimo in postrežemo. Lahko jih posujemo s kokosovim sladkorjem, dodamo brusnice, pripravimo lahko tudi polivko s praženimi drobtinami (kokosovo olje + drobtine). Zraven lahko ponudimo še kompot.   ČAS PRIPRAVE: 20 minut RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja     V posodo damo vse sestavine in dobro premešamo z žlico. V veliki posodi zavremo vodo in dodamo ščepec soli. Kroglice polagamo v vrelo vodo in kuhamo tako dolgo, da priplavajo na vrh. Odcedimo in postrežemo. Lahko jih posujemo s kokosovim sladkorjem, dodamo brusnice, pripravimo lahko tudi polivko s praženimi drobtinami (kokosovo olje + drobtine). Zraven lahko ponudimo še kompot.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek