Zdrobov narastek s skuto in gozdnimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.2)
Št. ocen: 6

Sočna sladica z veliko beljakovinami, malo maščobami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati, ki vam ne bodo pognali nivo krvnega sladkorja v nebo. Njena slabost je, da je ne boste mogli nehati jest. Primerna je za zdrav začetek tedna, malico ali regeneracijo po treningih.

SESTAVINE (za 1 pladenj cca 30 x 18 cm):zdrobov-narestek1
* 250 g zamrznjenega sadja (jagode, borovnice, maline…)
* 4 jajca
* 50 g Stevie (enakovredno 100 g sladkorja)
* 500 g lahke nepasirane skute (kazeinska, albuminska ali grški jogurt)
* 50 mL navadnega lahkega jogurta
* 50 mL goste sladke smetane
* 75 g pirinega polnozrnatega zdroba
* 1 žlička limonine lupine (BIO)
* 1 ščepec soli
* vanilijina esenca (aroma) ali 1 vrečka vanilin sladkor
* 1 žlička masla + stevia (za pekač)

PRIPRAVA:zdrobov-narastek
Na začetku ločimo rumenjake in beljake. Le-te stepemo v gosti sneg, v drugi skledi pa zmešamo rumenjake, stevio, vanilijin sladkor in ščep soli, tako da dobimo penasto strukturo. Primešamo skuto, smetano, limonino lupino in zdrob ter na koncu (previdno) dodamo še sneg iz beljakov in polovico gozdnih sadežev, ki jih prej obvezno odcedimo.
Celotno zmes vsipamo v namaščen pekač in povrhu potrosimo ostalo polovico odcejenega jagodičja ter po želji posipamo malo stevie. Pečemo od 35-45 minut, odvisno od debeline plasti (torej od velikosti pekača), v nobenem primeru pa se vam ne bo ponesrečilo. Ponudite lahko toplega ali hladnega (postanega), ko se prepletejo vsi okusi in sočnost skute.

MAKRONUTRIENTI / 100g:
- Beljakovine: 22,5 g
- Ogljikovi hidrati: 14,6 g (sladkorji: 2,0 g)
- Maščobe (s sladko smetano): 4,5 g (nenasičene: 0,7 g)

AVTOR: Mark BUDLER - ProFIT team

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek