Zdravi hamburgerji

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Za bombetke:
*250g skute (skay)
*1 jajce
*1 beljak
*50g mletih ovsenih kosmičev
*50g pirine moke
*2 jedilni žlici chia semen
*1 jedilna žlica mletih lanenih semen
*7g vinskega kamna
*himalajska sol po okusu

Za namaz:
*60g čičerike
*10g konopljinih semen
*1 mala rdeča čebula
*česen
*peteršilj
*curry
*limonin sok
*zelena solata, paradižnik in paprika za dekoracijo

Za pleskavice:
*2 pločevinki rdečega fižola
*1 rdeča čebula
*1 žlica mletih ovsenih kosmičev
*1 žlica kokosovega olja
*himalajska sol
rna kumina


OPIS POSTOPKA:
Bombetke:
Vse sestavine zmešamo, pregnetemo in pustimo počivati 10 minut. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Oblikujemo bombetke in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem in potrosimo s semeni. Pečemo najprej 30 minut, nato pa še 5-10 minut samo z zgornjim grelcem. Ko so bombetke pečene, pustimo, da se ohladijo.

Namaz: Vse sestavine damo v multipraktik, zmiksamo in namaz za bombetke je pripravljen.

Pleskavice: Vse sestavine zmeljemo v multipraktiku v gosto maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo kroglice mase in s pomočjo žlice oblikujemo pleskavice. Pečemo 20 minut. Bombetke namažemo s pripravljenim namazom, nanj položimo pleskavice in po želji okrasimo z zelenjavo.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Zlatka Vnuk

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek