Zdrava verzija velikonočne potice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Spodnja plast:
* 100 g zmletih orehov
* 100 g ovsenih kosmičev
* 2 jajci
* 3 banane
* 50 ml mleka (poljubnega)
* 1 čajna žlička cimeta
* 1 čajna žlička pecilnega praška
Nadev:
* 250 g lahke skute
* 2 jajci
* 1 čajna žlička vanilije
* 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
* 2 jedilni žlici rozin

OPIS POSTOPKA: Zmlete orehe ter ovsene kosmiče zmešamo s pecilnim praškom in cimetom. Banane pretlačimo in jih s paličnim mešalnikom zmešamo z jajci ter mlekom. Zmes banan zmiksamo s suhimi sestavinami, ter 3/4 mase vlijemo v pekač (za kruh), ki ga predčasno namažemo s kokosovim oljem. Za pripravo nadeva najprej ločimo beljake ter rumenjake. Rumenjake zmešamo s skuto, vanilijo ter javorjevim sirupom. Iz beljakov naredimo sneg ter ga na rahlo z lopatico primešamo skuti. Nadevu dodamo poljubno še rozine ter ga vlijemo v pekač preko ''biskvita''. Preostale 1/4 spodnje plasti prelijemo preko nadeva. Pečemo na 180°c 35-40 minut.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Krivec - Zdravo z Ano

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek