Zdrava veganska bučna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 3 manjše ali 1 večjo pito:
Podlaga:
* 1 + 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 1 žlica vode
Nadev:
* 1 skodelica kuhane buče
* 1/2 skodelice gostega kokosovega mleka
* 3-4 žlice kokosovega sladkorja
* 2 žlici tapiokine moke
* 1/2 žličke mletega cimeta
* 1/3 žličke mletega ingverja
* 1/3 žličke mletega muškatnega oreščka
* 1/3 žličke mletih klinčkov
* ščep soli
* 3 zvrhane žlice kokosovega jogurta
* mandljevi lističi

OPIS POSTOPKA:
 Ovsene kosmiče zmeljemo v moko. Dodamo kokosovo olje, javorjev sirup ter vodo. Maso razporedimo po pekaču/pekačih obloženih s peki papirjem in dobro potlačimo. Vse sestavine za nadev zmiksamo do gladkega. Prelijemo po podlagi in pečemo 30-35 minut na 170 ºC (velika pita morda potrebuje še dodatnih 10minut). Pečeno ohladimo nato pa postrežemo s kokosovim jogurtom in potresemo z mandljevimi lističi.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek