Zdrava domača jabolčna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.1)
Št. ocen: 7

SESTAVINE:domaca-jabolcna-pita
Testo:
* 200 g pirine polnozrnata moka,
* 200 g ajdove moke,
* naribana limonina lupinica,
* 200 g stopljene kokosovega olja,
* 15 g pecilnega praška,
* 1 rumenjak,
* 2 žlici kisle smetane,
* 1,5 žličke Stevie.


Nadev:
* 1,5 kg jabolk,
* sok 2 limon,
* pol žličke cimeta v prahu,
* aroma vanilije (po okusu),
* 4 žlice Stevie (po okusu).

OPIS POSTOPKA:
Testo:
Iz zgornjih sestavin ročno zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 2 dela. Zavijemo v prozorno plastično folijo in damo vsebino počivati za 1,5 h.

Nadev: Jabolka olupimo, narežemo na 4 dele, odstranimo pečke, in narežemo na tanke lističe. Jabolka prelijemo z limoninim sokom, dodamo Stevio, vanilijevo aromo, ter jih začnemo dušiti v kozici. Jabolko dušimo jih okoli 5 minut na zmernem ognju. Nato kozico odstavimo in dodamo cimet.

Testo vzamemo iz hladilnika, pekač namastimo z kokosovo mastjo, ter rahlo posujemo z moko (katerokoli od prej uporabljenih). Nato del testa razvaljamo na kuhinjskem pultu v merah pekača, ter ga nato položimo v s kokosovim oljem namaščen pekač. Testo vstavimo v pekač in ga nato položimo v pečico za 10-15 min na 180 stopinj. Na pol pečeno testo vzamemo iz pečice, ter nanj položimo nadev.

Preostanek testa, ki je bil zavit v (plastični) foliji lahko naribamo na nadev, ali pa naredimo pajkovo mreži. Nato damo do konca nadevan pekač nazaj v pečico, kjer pito pečemo še 40 min na 180 stopinj. Pita mora dobiti lepo zlato-rumeno barvo.

K piti se odlično poda kepica vanilijevega sladoleda.

ČAS PRIPRAVE: 25 minu
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Kaja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek