Zdrava domača jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrava domača jabolčna pita

SESTAVINE:

Testo:

* 200 g pirine polnozrnata moka,

* 200 g ajdove moke,

* naribana limonina lupinica,

* 200 g stopljene kokosovega olja,

* 15 g pecilnega praška,

* 1 rumenjak,

* 2 žlici kisle smetane,

* 1,5 žličke Stevie.


Nadev:

* 1,5 kg jabolk,

* sok 2 limon,

* pol žličke cimeta v prahu,

* aroma vanilije (po okusu),

* 4 žlice Stevie (po okusu).



OPIS POSTOPKA:

Testo:
Iz zgornjih sestavin ročno zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na 2 dela. Zavijemo v prozorno plastično folijo in damo vsebino počivati za 1,5 h.

Nadev: Jabolka olupimo, narežemo na 4 dele, odstranimo pečke, in narežemo na tanke lističe. Jabolka prelijemo z limoninim sokom, dodamo Stevio, vanilijevo aromo, ter jih začnemo dušiti v kozici. Jabolko dušimo jih okoli 5 minut na zmernem ognju. Nato kozico odstavimo in dodamo cimet. Testo vzamemo iz hladilnika, pekač namastimo z kokosovo mastjo, ter rahlo posujemo z moko (katerokoli od prej uporabljenih). Nato del testa razvaljamo na kuhinjskem pultu v merah pekača, ter ga nato položimo v s kokosovim oljem namaščen pekač. Testo vstavimo v pekač in ga nato položimo v pečico za 10-15 min na 180 stopinj. Na pol pečeno testo vzamemo iz pečice, ter nanj položimo nadev. Preostanek testa, ki je bil zavit v (plastični) foliji lahko naribamo na nadev, ali pa naredimo pajkovo mreži. Nato damo do konca nadevan pekač nazaj v pečico, kjer pito pečemo še 40 min na 180 stopinj. Pita mora dobiti lepo zlato-rumeno barvo. K piti se odlično poda kepica vanilijevega sladoleda.

ČAS PRIPRAVE: 25 minu

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Kaja


,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.