Zaustavite izpadanje las na naraven način

Zaustavite izpadanje las na naraven način

Nič ni bolj privlačnega kot gosta “griva” las na glavi, ki kar sijejo od zdravja. Žal pa številni ljudje nimajo takšne sreče, saj trpijo zaradi izpadanja las.

Razlogi za izpadanje las so zelo različni, vse od škodljivih vplivov okolja, staranja, preveč stresa, kajenja, pomanjkanja določenih hranil, hormonskega neravnovesja, genov, infekcije lasišča in določenih medicinskih vzrokov.

ZAUSTAVITE IZPADANJE LAS NA NARAVEN NAČIN

1.Tretma z vročim kokosovim oljem

Kokosovo olje segrejte, da bo toplo, nikakor pa ne vroče. Nežno ga vmasirajte v lasišče, nato pa si nadenite kapo za tuširanje in olje na laseh pustite kakšno uro. Na koncu lase umijte s šamponom. Takšno masažo si privoščite vsaj enkrat na teden. Masaža lasišča je pri problemu izpadanja las naravnost odlična, saj spodbuja pretok krvi k lasnim mešičkom, okrepi lasne korenine in pomaga zmanjšati stres, ki je eden izmed poglavitnih razlogov za izpadanje.

2. Tretma z aloe vero

Na lasišče in lase nanesite aloa vera gel ali sok. Nežno ga vmasirajte v lasišče. Na laseh ga pustite nekaj ur. Nato pa sperite lase z mlačno vodo. Postopek ponovite 3 do 4 krat na teden. Aloe vera vsebuje encime, ki spodbujajo rast las. Ker ima bazičen pH, uravnava tudi pH lasišča in las, kar spet pospeši rast las. Z redno uporabo aloa vere lahko zmanjšate tudi srbenje lasišča, pordelost lasišča in vnetje, lasem povrnete moč in lesk ter iztrebite prhljaj.

3. Tretma s kokosovim mlekom

Kokosovo mleko nanesite na lase in lasišče. Nežno ga vmasirajte v lasišče. Na laseh ga pustite 20 minut. Na koncu lase umijte s šamponom. Kokosovo mleko neguje in »nasiti« lasišče ter lase. Bogato je s proteini in esencialnimi maščobami, zato spodbuja rast las ter preprečuje izpadanje. Kokosovemu mleku dodajte še skodelico sveže stisnjenega limoninega soka in dobili boste balzam, ki vašim lasem ne bo podaril zgolj sijaja in moči, ampak bo pomagal odstraniti tudi prhljaj in srbečico.

4. Tretma s He Shou Wo

Južnokorejski znanstveniki so dokazali, da uživanje ekstrakta korenine He Shou Wo utrjuje lasne korenine in lase. Njegova moč se skriva v tem, da zaščiti in okrepi delovanje jeter in ledvic. Ta dva organa pa lahko (če ne delujeta pravilno) povzročata bolezni in prezgodnje staranje. He Shou Wo spodbuja izdelavo encima SOD (superoksid dismutaza), ki je močan antioksidant in kot tak uničuje škodljive proste radikale, zato zavira prezgodnje staranje in s tem tudi izpadanje las. Zel spodbuja tudi rast novih las!

5. Poskusite lahko tudi s sokom česna, čebule, ingverja, z zelenim čajem, priporočamo tudi strokovno masažo glave in meditacijo za sprostitev.


PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.