Zakaj peči kruh doma?

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Ni lepšega vonja, kot je vonj sveže pečenega domačega kruha. Vsekakor je prednost, če domaci-kruhimate doma krušno peč, ampak tudi v pečici lahko z malo truda spečemo slasten kruhek. Sama vedno eksperimentiram z mokami, najraje zamesim kruh s pšenično polnozrnato, pirino polnozrnato, koruzno ter ajdovo moko, vsake malo. Kombinacijo moke lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu. Kruh je zelo enostaven za pripravo, skupaj zmešamo 500g moke, 2 žlici olja, sol, pecilni prašek ter mineralno vodo ter mleko. Dobro premesimo ter v testo dodamo še različna semena. Z njimi lahko tudi okrasimo kruh, da je ne samo dober, ampak tudi lep na pogled. Kruh je resnično okusen in tudi po nekaj dneh ostane svež, rahel, mehak, obenem pa je še zelo zdrav, saj je lahek za prebavo, vsebuje veliko vitamina B in E, magnezij, cink, baker in nekatere antioksidante. Prednost tega, da kruh pečemo doma je tudi to, da se izognemo (pre)pogostemu obisku trgovine in posledično se na ta način prihrani tudi nekaj denarja. Vredno je poskusiti.


SESTAVINE:domaci-kruh
* 500 g moke
* 3 dl mineralne vode
* 1 dl mleka
* 2 žlice olivnega olja
* 1 žlička soli
* 1 pecilni prašek
* mešanica semen za kruh (lanena, sončnična,bučna)  

OPIS POSTOPKA: domaci-kruh Vse sestavine dobro zgnetemo, da dobimo homogeno maso, brez vzhajanja. Testo položimo na peka papir in tudi po vrhu posujemo s semeni. Pečemo eno uro na 180 stopinj, zadnjih par minut peke vključimo v pečici ventilator, da dobimo še bolj hrustljavo skorjico.
Pa dober tek!

AVTOR: Ana Glamočak

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek