Zajec s pehtranom na grahovo-metinem pireju s hokaido kroglicami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:Zajec s pehtranom na grahovo-metinem pireju s hokaido kroglicami
zajec
* drobtine
* jajce
* mandljevi lističi
* pehtran

* grah
* krompir
* meta
* 200 g spasirane hokaido buče
* ca. 150 g (polnozrnate) moke
* 1 jajce
* sol, poper
* muškatni orešček
* ingver

OPIS POSTOPKA:
1. ZAJEC: Za 2 osebi potrebujemo eno zajčjo zadnjo nogo (cel zajec naj ima ca. 2kg), ki ji odstranimo kost in jo narežemo na manjše medaljončke. Te solimo, popramo in spaniramo v moki, jajcu in drobtinah, ki smo jim dodali malo zdrobljenih mandljevih lističev in nasekljanega pehtrana. Medaljončke spečemo na malo vročega olivnega olja.
2. GRAHOV PIRE: Grah skuhamo do mehkega skupaj z enim majhnim krompirjem in meto. Vse skupaj dobro spasiramo, dodamo maslo in smetano ter začinimo s soljo in poprom.
3. KROGLICE: Hokaido bučo narežemo na kocke in jo na olivnem olju popečemo, da se zmehča. Tik pred koncem dodamo 1 žlico naribanega ingverja. Nato jo spasiramo in ohladimo.Po želji lahko zraven kuhamo še en krompir. Dodamo moko, jajce,muškatni orešček, sol in poper ter zmešamo, da dobimo testo, ki se ne lepi na roke. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih skuhamo v slani vodi.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek (pokukaj na njeno lušten BLOG)  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek