ZA KUŽKE: Witchy chicken fingers (čarovniški piščančji prsti)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

ZA KUŽKE: Witchy chicken fingers (čarovniški piščančji prsti)

Ideja kako razveseliti svoje pasje prijatelje za najbolj grozno noč v letu J Piščančji fingersi z mandlji so enostavni in hitri za pripravo. 

SESTAVINE:
*2 lončka kuhanega piščanca
*1 jajce
*1 žlička pecilnega praška
*1,5 lončka bio bele mehke pšenične moke
*1 lonček bio pirine polnozrnate moke 
*1 dcl mlačne vode 
*celi mandlji 

OPIS POSTOPKA:
1. V mešalniku zmiksamo piščanca, vodo in jajce da dobimo gladko maso.

2. V večjo posodo nasujemo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in dodamo gladko zmes s piščancem. Zamesimo.

3. Iz testa oblikujemo kroglice (velikost kot so npr. rafelo kroglice) in jih nato razvaljamo v obliko prstov (svaljkov). Na konico vsakega prsta dodamo cel mandelj, ki ga dobro pritisnemo v testo, da nam ne pade ven.

4. Pečemo na 175 stopinj 30 minut.

Hranimo v hladilniku do 5 dni ali zamrznemo. Piškote pa lahko tudi posušimo na zraku (cca 2 dni) in potem ostanejo ok v papirnati vrečki do 3 mesece. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

*2 lončka kuhanega piščanca *1 jajce *1 žlička pecilnega praška *1,5 lončka bio bele mehke pšenične moke *1 lonček bio pirine polnozrnate moke  *1 dcl mlačne vode  *celi mandlji  1. V mešalniku zmiksamo piščanca, vodo in jajce da dobimo gladko maso. 2. V večjo posodo nasujemo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in dodamo gladko zmes s piščancem. Zamesimo. 3. Iz testa oblikujemo kroglice (velikost kot so npr. rafelo kroglice) in jih nato razvaljamo v obliko prstov (svaljkov). Na konico vsakega prsta dodamo cel mandelj, ki ga dobro pritisnemo v testo, da nam ne pade ven. 4. Pečemo na 175 stopinj 30 minut. Hranimo v hladilniku do 5 dni ali zamrznemo. Piškote pa lahko tudi posušimo na zraku (cca 2 dni) in potem ostanejo ok v papirnati vrečki do 3 mesece. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.