ZA KUŽKE: Witchy chicken fingers (čarovniški piščančji prsti)

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Ideja kako razveseliti svoje pasje prijatelje za najbolj grozno noč v letu J Piščančji fingersi z mandlji so enostavni in hitri za pripravo. 

SESTAVINE:
*2 lončka kuhanega piščanca
*1 jajce
*1 žlička pecilnega praška
*1,5 lončka bio bele mehke pšenične moke
*1 lonček bio pirine polnozrnate moke 
*1 dcl mlačne vode 
*celi mandlji 

OPIS POSTOPKA:
1. V mešalniku zmiksamo piščanca, vodo in jajce da dobimo gladko maso.

2. V večjo posodo nasujemo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in dodamo gladko zmes s piščancem. Zamesimo.

3. Iz testa oblikujemo kroglice (velikost kot so npr. rafelo kroglice) in jih nato razvaljamo v obliko prstov (svaljkov). Na konico vsakega prsta dodamo cel mandelj, ki ga dobro pritisnemo v testo, da nam ne pade ven.

4. Pečemo na 175 stopinj 30 minut.

Hranimo v hladilniku do 5 dni ali zamrznemo. Piškote pa lahko tudi posušimo na zraku (cca 2 dni) in potem ostanejo ok v papirnati vrečki do 3 mesece. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Alja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek