Veganski tatarski biftek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski tatarski biftek

Slasten namaz, ki se odlično poda na popečen polnozrnati kruh ali toast v spremljavi s kozarcem belega vina.

SESTAVINE:   
* 1/2 skodelice kuhane zelene ali rjave leče (lečo skuhamo v slani vodi, splaknemo pod mrzlo vodo in odcedimo)
* 1/2 skodelice vloženih, na soncu sušenih paradižnikov (čim bolj splaknemo olje z njih)
* 1 zelo majhna čebula (ali pol večje čebule)
* 1 strok česna
* 1 žlička gorčice
* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
* 1 žlička kaper (ali več - po okusu)
* 1 žlička olivnega olja
* svež peteršilj
* mleta kumina
* poper
Soli ni treba dodajati, ker so že same sestavine precej slane.

OPIS POSTOPKA: Vse navedene sestavine zmešamo v mešalniku. Preden postrežemo, lahko še okrasimo s kaprami in peteršiljem. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Alič 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.