Veganski quiche s češnjevimi paradižniki in rožmarinom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Testo:
*200g moke
*3 žlice tapiokine moke
*2 žlici kvasnih kosmičev
*1 žlička mletih lanenih semen
*1/2 žličke himalajske soli
*60g veganskega masla oz. margarine
*5 žlic mrzle vode

Nadev:
*250g tofuja
*40g indijskih oreščkov
*4 žlice kvasnih kosmičev
*1 žlička himalajske soli
*velik ščep popra
*1 strok česna
*1 skodelica rastlinskega mleka

Ostale sestavine:
*češnjevi paradižniki
*svež rožmarin
*ribani veganski sir / mocarela (po želji)

OPIS POSTOPKA: Zmešamo moko, tapiokino moko, kvasne kosmiče, mleta lanena semena in sol. Dodamo kocke hladnega masla oz. margarine in pretlačimo z vilico. Potem postopoma dodajamo mrzlo vodo. Ko se testo sprime v kepo, ga razvaljamo med dvema kosoma papirja za peko. Testo preložimo v en velik pekač za pito ali v več majhnih. Pekač / pekače s testom položimo v zamrzovalnik za 30 minut, nato pa pečemo 10 minut na 180 ºC. V mešalniku do gladkega zmešamo vse sestavine za nadev. Delno pečeno testo lahko najprej potresemo s sirom ali mocarelo nato pa čez zlijemo pripravljeno tofujevo kremo. Po vrhu razporedimo polovičke češnjevih paradižnikov in potresemo z nasekljanim rožmarinom. Pito pečemo v ogreti pečici 30-35 minut. Nato jo malo ohladimo in postrežemo s svežo solato.
 
ČAS PRIPRAVE: 1h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Ana Čeperlin

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek