Veganski nachosi s sladkim krompirjem
* 2 sladka krompirja
* zelena solata/špinača/rukola
* peteršilj
* pločevinka rdečega fižola
* pločevinka sladke koruze
* mlada čebula, češnjevi paradižniki, kumara
Guacamole:
* 1 avokado
* sok 1/2 limete
* sol, poper, sladka paprika v prahu
“Sirna omaka”:
* pest indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
* rastlinsko mleko
* 2 žlici jedilnega, prehranskega kvasa
* strok česna
* sok 1/2 limone
* sol/poper/začimbe
OPIS POSTOPKA: Sladka krompirja olupimo in narežemo na rezine. Razporedimo jih po pekaču ter pečemo v pečici pri 180-200 °C približno 30-40 minut. Vmes pripravimo avokadovo omako - guacamole, tako da pretlačimo avokado ter dodamo malce limetin sok ter začinimo po okusu. Za sirno omako zmiksamo namočene indijske oreščke skupaj z malce rastlinskega mleka, prehranskim kvasom, limoninim sokom, česnom in začimbami po želji. Ko je sladek krompir pečen, rezine preložimo na krožnik ter obložimo z solato, fižolom, mlado čebulo, češnjevimi paradižniki, rezinami kumare, koruze , guacamole omako, sirno omako, peteršiljem…
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)