Veganski nachosi s sladkim krompirjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
* 2 sladka krompirja 
* zelena solata/špinača/rukola 
* peteršilj
* pločevinka rdečega fižola 
* pločevinka sladke koruze 
* mlada čebula, češnjevi paradižniki, kumara
Guacamole:
* 1 avokado 
* sok 1/2 limete 
* sol, poper, sladka paprika v prahu
“Sirna omaka”:
* pest indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
* rastlinsko mleko 
* 2 žlici jedilnega, prehranskega kvasa 
* strok česna 
* sok 1/2 limone 
* sol/poper/začimbe

OPIS POSTOPKA: Sladka krompirja olupimo in narežemo na rezine. Razporedimo jih po pekaču ter pečemo v pečici pri 180-200 °C približno 30-40 minut. Vmes pripravimo avokadovo omako - guacamole, tako da pretlačimo avokado ter dodamo malce limetin sok ter začinimo po okusu. Za sirno omako zmiksamo namočene indijske oreščke skupaj z malce rastlinskega mleka, prehranskim kvasom, limoninim sokom, česnom in začimbami po želji. Ko je sladek krompir pečen, rezine preložimo na krožnik ter obložimo z solato, fižolom, mlado čebulo, češnjevimi paradižniki, rezinami kumare, koruze , guacamole omako, sirno omako, peteršiljem…

ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

SESTAVINE: * 2 sladka krompirja * zelena solata/špinača/rukola * peteršilj* pločevinka rdečega fižola * pločevinka sladke koruze * mlada čebula, češnjevi paradižniki, kumara Guacamole:* 1 avokado * sok 1/2 limete * sol, poper, sladka paprika v prahu “Sirna omaka”: * pest indijskih oreščkov (namočenih čez noč) * rastlinsko mleko * 2 žlici jedilnega, prehranskega kvasa * strok česna * sok 1/2 limone * sol/poper/začimbeOPIS POSTOPKA: Sladka krompirja olupimo in narežemo na rezine. Razporedimo jih po pekaču ter pečemo v pečici pri 180-200 °C približno 30-40 minut. Vmes pripravimo avokadovo omako - guacamole, tako da pretlačimo avokado ter dodamo malce limetin sok ter začinimo po okusu. Za sirno omako zmiksamo namočene indijske oreščke skupaj z malce rastlinskega mleka, prehranskim kvasom, limoninim sokom, česnom in začimbami po želji. Ko je sladek krompir pečen, rezine preložimo na krožnik ter obložimo z solato, fižolom, mlado čebulo, češnjevimi paradižniki, rezinami kumare, koruze , guacamole omako, sirno omako, peteršiljem… ČAS PRIPRAVE: 45 minRECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek