Veganski jabolčni kruh z ovsenimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski jabolčni kruh z ovsenimi kosmiči

Recept za zdrav in okusen posladek, ki ne vsebuje belega sladkorja in bele moke. Predstavlja zdrav vir energije z obilico vitaminov, mineralnih snovi ter vlaknin.



SESTAVINE: za ozek pekač:

* 350 g naribanih jabolk, žlica limoninega soka

* 90 g medu

* 100 g suhih brusnic

* 1/2 žličke cimeta

* malo mletih klinčkov

* 1 vanilijev sladkor

* 8 žlic jabolčnega soka (100% sadni delež)

* 70 g sesekljanih orehov

* 100 g sesekljanih suhih sliv

* 50 g sesekljanih suhih fig

* 150 g pirine polnozrnate moke

* 100 g ovsenih kosmičev

* polovica pecilnega praška iz vinskega kamna


*Opomba Izbira oziroma kombinacija suhega sadja ter oreščkov je poljubna, držati se moramo le okvirnih količin.



OPIS POSTOPKA: Jabolka operemo, po želji olupimo in naribamo. Pokapamo jih z limoninim sokom, da ne porjavijo. V posodo k jabolkom dodamo med, brusnice, cimet, klinčke, vanilijev sladkor, jabolčni sok in ovsene kosmiče. Suhe fige, suhe slive in orehe narežemo ter jih dodamo v posodo s kosmiči in jabolki. Sestavine dobro premešamo. Zmes lahko pustimo nekaj časa, da se sestavine prepojijo (lahko čez noč). V drugi posodi zmešamo polnozrnato moko in pecilni prašek. Pripravljeno mešanico dodamo v posodo k sadju s kosmičem. Premešamo s kuhalnico, da se vse sestavine spojijo. Ožji pekač obložimo s papirjem za peko in nadevamo s pripravljeno zmesjo. Po površini ga poravnamo z mokro žlico. Testa je za en model. Pečemo na 180-200ᵒC približno 45 minut. Pečen kruh stresemo iz pekača in ohladimo na rešetki. Ko je pecivo že čisto ohlajeno, ga narežemo na tanke rezine. Pecivo lahko tudi zamrznemo in po potrebi jemljemo iz zamrzovalnika.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  


za ozek pekač: ,* 350 g naribanih jabolk, žlica limoninega soka ,* 90 g medu ,* 100 g suhih brusnic ,* 1/2 žličke cimeta ,* malo mletih klinčkov ,* 1 vanilijev sladkor ,* 8 žlic jabolčnega soka (100% sadni delež) ,* 70 g sesekljanih orehov ,* 100 g sesekljanih suhih sliv ,* 50 g sesekljanih suhih fig ,* 150 g pirine polnozrnate moke ,* 100 g ovsenih kosmičev ,* polovica pecilnega praška iz vinskega kamna ,*Opomba Izbira oziroma kombinacija suhega sadja ter oreščkov je poljubna, držati se moramo le okvirnih količin. , , Jabolka operemo, po želji olupimo in naribamo. Pokapamo jih z limoninim sokom, da ne porjavijo. V posodo k jabolkom dodamo med, brusnice, cimet, klinčke, vanilijev sladkor, jabolčni sok in ovsene kosmiče. Suhe fige, suhe slive in orehe narežemo ter jih dodamo v posodo s kosmiči in jabolki. Sestavine dobro premešamo. Zmes lahko pustimo nekaj časa, da se sestavine prepojijo (lahko čez noč). V drugi posodi zmešamo polnozrnato moko in pecilni prašek. Pripravljeno mešanico dodamo v posodo k sadju s kosmičem. Premešamo s kuhalnico, da se vse sestavine spojijo. Ožji pekač obložimo s papirjem za peko in nadevamo s pripravljeno zmesjo. Po površini ga poravnamo z mokro žlico. Testa je za en model. Pečemo na 180-200ᵒC približno 45 minut. Pečen kruh stresemo iz pekača in ohladimo na rešetki. Ko je pecivo že čisto ohlajeno, ga narežemo na tanke rezine. Pecivo lahko tudi zamrznemo in po potrebi jemljemo iz zamrzovalnika.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.