Veganske kokosove ploščice s čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske kokosove ploščice s čokolado

SESTAVINE:
Kokosova osnova:
* 190 g kokosove moke + 10 g za posip
* 200 g kokosovega olja, stopljenega
* 4 žlice javorjevega sirupa
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* ščepec soli
Čokoladni preliv:
* 200g temne čokolade
* 5 žlic sojinega mleka (lahko tudi riževo mleko) 

OPIS POSTOPKA: 
1. Pekač obložimo s peki papirjem (sama sem uporabila pekač 30 x 22).
2. V posebno posodo damo kokosovo moko, stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup, vaniljo in sol. Sestavine dobro premešamo z leseno kuhalnico.
3. Kokosovo osnovo damo v pekač in dobro pritisnemo navzdol, dokler ni kompaktno. Pekač damo v zmrzovalnik, da se osnova strdi. Medtem pripravimo čokoladni preliv.
4. Čokolado in sojino mleko stopimo nad vodno paro. Pazimo, da se voda ne dotika posode v kateri je čokolada. Občasno premešamo. Čokolada mora biti gladka.
5. Iz zmrzovalnika vzamemo pekač in po kokosovi osnovi prelijemo čokolado. Po vrhu posujemo kokosovo moko. Za vsaj eno uro pekač postavimo v hladilnik, da se veganske ploščice strdijo.
6. Preden ploščice razrežemo, jih pustimo 10 minut na sobni temperaturi. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + 1 ura v hladilniku 
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Videmšek

  1. Pekač obložimo s peki papirjem (sama sem uporabila pekač 30 x 22). 2. V posebno posodo damo kokosovo moko, stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup, vaniljo in sol. Sestavine dobro premešamo z leseno kuhalnico. 3. Kokosovo osnovo damo v pekač in dobro pritisnemo navzdol, dokler ni kompaktno. Pekač damo v zmrzovalnik, da se osnova strdi. Medtem pripravimo čokoladni preliv. 4. Čokolado in sojino mleko stopimo nad vodno paro. Pazimo, da se voda ne dotika posode v kateri je čokolada. Občasno premešamo. Čokolada mora biti gladka. 5. Iz zmrzovalnika vzamemo pekač in po kokosovi osnovi prelijemo čokolado. Po vrhu posujemo kokosovo moko. Za vsaj eno uro pekač postavimo v hladilnik, da se veganske ploščice strdijo. 6. Preden ploščice razrežemo, jih pustimo 10 minut na sobni temperaturi. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.