Veganska solata z zeleno lečo

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: Veganska solata z zeleno lečo
* pol skodelice zelene leče (lahko tudi rdeča, ali rumena leča)
* pol jajčevca
* pet češnjevih paradižnikov
* nekaj listkov sveže bazilike
* olivno olje
* sok limone
* bazilika
* zeliščna sol (ali himalajska, konopljina, provansalska sol)


OPIS POSTOPKA: Lečo speremo pod tekočo vodo in skuhamo (približno 20 minut), nato ponovno speremo z vodo. Jajčevec operemo, narežemo na drobne koščke in popečemo na olivnem olju. Češnjeve paradižnike operemo, narežemo in zmešamo z lečo in popečenimi koščki jajčevca. Dodamo svežo baziliko, olivno olje, sok limone in zeliščno sol.

ČAS PRIPRAVE:
30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Marija Antic   

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek