Veganska ribezova pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska ribezova pita

SESTAVINE: 
Testo:
* 2 skodelici pirine moke
* žlička cimeta
* žlička vanilje v prahu
* 20 datljev(več po potrebi)
* 1/4 skodelice vode
Nadev:
* 2 skodelici rdečega ribeza
* agavin sirup oz. sladilo po želji
* ribezova marmelada
* žlička limoninega soka
* riževa smetana za stepanje 
 
OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo najprej datlje in vodo, nato dodamo še moko, ščep soli, cimet in vanilijo in zmešamo v krhko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 min. Med tem časom vklopimo pečico na 180°C ter v posodi zmešamo ribez, limonin sok ter agavin sirup. Nato testo razporedimo po pekaču in ga pečemo pribljižno 25 min. Vzamemo iz pečice, na tanko namažemo z ribezovo marmelado in potrosimo z ribezom. Stepemo smetano skupaj s sladilom in premažemo ribez. Postavimo v pečico še za 10 min. Razrežemo ko se ohladi ter pričaramo nasmeh na lica svojih najdražjih.
Dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grabar
   V mešalniku zmešamo najprej datlje in vodo, nato dodamo še moko, ščep soli, cimet in vanilijo in zmešamo v krhko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 min. Med tem časom vklopimo pečico na 180°C ter v posodi zmešamo ribez, limonin sok ter agavin sirup. Nato testo razporedimo po pekaču in ga pečemo pribljižno 25 min. Vzamemo iz pečice, na tanko namažemo z ribezovo marmelado in potrosimo z ribezom. Stepemo smetano skupaj s sladilom in premažemo ribez. Postavimo v pečico še za 10 min. Razrežemo ko se ohladi ter pričaramo nasmeh na lica svojih najdražjih. Dober tek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.