Veganska ribezova pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

Veganska ribezova pitaSESTAVINE: 
Testo:
* 2 skodelici pirine moke
* žlička cimeta
* žlička vanilje v prahu
* 20 datljev(več po potrebi)
* 1/4 skodelice vode
Nadev:
* 2 skodelici rdečega ribeza
* agavin sirup oz. sladilo po želji
* ribezova marmelada
* žlička limoninega soka
* riževa smetana za stepanje 
 
OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo najprej datlje in vodo, nato dodamo še moko, ščep soli, cimet in vanilijo in zmešamo v krhko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 min. Med tem časom vklopimo pečico na 180°C ter v posodi zmešamo ribez, limonin sok ter agavin sirup. Nato testo razporedimo po pekaču in ga pečemo pribljižno 25 min. Vzamemo iz pečice, na tanko namažemo z ribezovo marmelado in potrosimo z ribezom. Stepemo smetano skupaj s sladilom in premažemo ribez. Postavimo v pečico še za 10 min. Razrežemo ko se ohladi ter pričaramo nasmeh na lica svojih najdražjih.
Dober tek.


ČAS PRIPRAVE: 1 h 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grabar

SESTAVINE: Testo: * 2 skodelici pirine moke * žlička cimeta * žlička vanilje v prahu * 20 datljev(več po potrebi) * 1/4 skodelice vode Nadev: * 2 skodelici rdečega ribeza * agavin sirup oz. sladilo po želji * ribezova marmelada * žlička limoninega soka * riževa smetana za stepanje    OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo najprej datlje in vodo, nato dodamo še moko, ščep soli, cimet in vanilijo in zmešamo v krhko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 min. Med tem časom vklopimo pečico na 180°C ter v posodi zmešamo ribez, limonin sok ter agavin sirup. Nato testo razporedimo po pekaču in ga pečemo pribljižno 25 min. Vzamemo iz pečice, na tanko namažemo z ribezovo marmelado in potrosimo z ribezom. Stepemo smetano skupaj s sladilom in premažemo ribez. Postavimo v pečico še za 10 min. Razrežemo ko se ohladi ter pričaramo nasmeh na lica svojih najdražjih.Dober tek.ČAS PRIPRAVE: 1 h 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grabar V mešalniku zmešamo najprej datlje in vodo, nato dodamo še moko, ščep soli, cimet in vanilijo in zmešamo v krhko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 min. Med tem časom vklopimo pečico na 180°C ter v posodi zmešamo ribez, limonin sok ter agavin sirup. Nato testo razporedimo po pekaču in ga pečemo pribljižno 25 min. Vzamemo iz pečice, na tanko namažemo z ribezovo marmelado in potrosimo z ribezom. Stepemo smetano skupaj s sladilom in premažemo ribez. Postavimo v pečico še za 10 min. Razrežemo ko se ohladi ter pričaramo nasmeh na lica svojih najdražjih.Dober tek.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek