Veganska jagodno kokosova tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska jagodno kokosova tortica

2

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji kokosa, jagod in mete.



SESTAVINE:

Biskvit:

* 130 gramov pirine moke

* 110 gramov rjavega trsnega sladkorja

* četrt žličke soli

* pol žličke vinskega kamna (pecilni prašek)

* 1 žlica vanilijevega ekstrakta (ali seme stroka vanilije)

* 50 gramov kokosovega masla/olja - stopljenega

* 150 ml kokosovega mleka

Kokosova krema:

* pločevinka kokosovega mleka

* 2 žlici kokosovega sladkorja

Okrasitev:

* 250 gramov jagod

* lističi jagodne mete (po želji)



OPIS POSTOPKA: V manjši skledici zmešamo moko, sol in vinski kamen. V drugi posodi zmešamo sladkor, stopljeno kokosovo maslo/olje, vanilijo in kokosovo mleko. Med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine, da se vse skupaj dobro premeša. Pečemo v namaščenem in pomokanem pekaču (moj je bil 26 cm) v ogreti pečici 15-20 minut na 175 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo kdaj je biskvit pečen. Pečen biskvit ohladimo na zunanji rešetki. 

Za izdelavo kokosove kreme je potrebno uporabiti konzervo kokosovega mleka, za katero vemo, da ko jo odpremo, da je kokos na vrhu strjen, kokosova voda pa je v spodnjem delu pločevinke. Vem, da so takšne pločevinke kokosovega mleka iz Leclerca (vendar vsebujejo dodane aditive) pri teh iz DM pa sem dobil tudi že takšno, kjer kokos zgoraj ni strjen. Pločevinko kokosovega mleka dajte en dan prej v hladilnik, da se dobro shladi. Pločevinko odpremo in samo zgornji del, kjer je strjen kokos previdno poberemo z žlico in ga damo v posodo mešalnika. Dodamo dve žlici kokosovega sladkorja in na veliki hitrosti zmiksamo, da nastane rahla kokosova krema. Krema zaradi kokosovega sladkorja, ki je rjave barve postane bolj umazano bele barve, če pa boste dodali navaden bel sladkor pa bo kristalno bele barve.

Nato sledi samo sestavljanje tortice. Biskvit položimo na servirni krožnik, čez biskvit namažemo kokosovo kremo na katero zložimo narezane jagode. Ker pa mi na balkonu jagodna meta že veselo raste, sem tortico še dodatno obložil z nekaj listi jagodne mete, ki popestrijo okus jagod.



RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti


, V manjši skledici zmešamo moko, sol in vinski kamen. V drugi posodi zmešamo sladkor, stopljeno kokosovo maslo/olje, vanilijo in kokosovo mleko. Med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine, da se vse skupaj dobro premeša. Pečemo v namaščenem in pomokanem pekaču (moj je bil 26 cm) v ogreti pečici 15-20 minut na 175 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo kdaj je biskvit pečen. Pečen biskvit ohladimo na zunanji rešetki.  Za izdelavo kokosove kreme je potrebno uporabiti konzervo kokosovega mleka, za katero vemo, da ko jo odpremo, da je kokos na vrhu strjen, kokosova voda pa je v spodnjem delu pločevinke. Vem, da so takšne pločevinke kokosovega mleka iz Leclerca (vendar vsebujejo dodane aditive) pri teh iz DM pa sem dobil tudi že takšno, kjer kokos zgoraj ni strjen. Pločevinko kokosovega mleka dajte en dan prej v hladilnik, da se dobro shladi. Pločevinko odpremo in samo zgornji del, kjer je strjen kokos previdno poberemo z žlico in ga damo v posodo mešalnika. Dodamo dve žlici kokosovega sladkorja in na veliki hitrosti zmiksamo, da nastane rahla kokosova krema. Krema zaradi kokosovega sladkorja, ki je rjave barve postane bolj umazano bele barve, če pa boste dodali navaden bel sladkor pa bo kristalno bele barve. Nato sledi samo sestavljanje tortice. Biskvit položimo na servirni krožnik, čez biskvit namažemo kokosovo kremo na katero zložimo narezane jagode. Ker pa mi na balkonu jagodna meta že veselo raste, sem tortico še dodatno obložil z nekaj listi jagodne mete, ki popestrijo okus jagod.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Nastja

Lahko ga poskusite nadomestiti s katerim drugim, amapak bo verjetno problem v sami gostoti. Kokosovo mleko je namreč veliko bolj gosto kot vsa ostala.

Malinček

Pozdravljeni,

zanima me, ali bi se kokosovo mleko dalo nadomestiti s katerim drugim, na primer z ovsenim.