Veganska bučkina pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska bučkina pita

SESTAVINE:
TESTO:
*1 merica ovsenih kosmičev (drobnih)
*1 merica polnozrnate pšenične moke
*1 dl kokosovega olja (lahko manj)
*2 dl vode (lahko manj)
*1/2 žličke soli
NADEV:
*3 bučke
*3 dl sojinega mleka (lahko manj)
*1/2 dl olja
*1 kocka dimljenega tofuja
*5 žlic škroba
*2 žlici kvasnih kosmičev
*1 žlica BIO vegete
*1 žlička soli
*1/2 žlićke kurkume

OPIS POSTOPKA: Sestavine za testo zmešamo skupaj in testo potisnemo v model obložen s peki papirjem. Oblikujemo dvignjen rob. Bučke za nadev lahko podušimo ali ne, z vsemi ostalimi sestavinami za nadev jo damo v električni mešalnik in zmiksamo do gladkega. Maso prelijemo na testo. Pito pečemo 25-30 min na 200stopinj.
P.s.: Pri pripravljanju nadeva pazimo, da ne bo preslan!

ČAS PRIPRAVE: 25 min + peka
RECEPT SESTAVILA: Alessandra Lavrič Cascio

Sestavine za testo zmešamo skupaj in testo potisnemo v model obložen s peki papirjem. Oblikujemo dvignjen rob. Bučke za nadev lahko podušimo ali ne, z vsemi ostalimi sestavinami za nadev jo damo v električni mešalnik in zmiksamo do gladkega. Maso prelijemo na testo. Pito pečemo 25-30 min na 200stopinj. P.s.: Pri pripravljanju nadeva pazimo, da ne bo preslan!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.