Veganska bučkina pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
TESTO:
*1 merica ovsenih kosmičev (drobnih)
*1 merica polnozrnate pšenične moke
*1 dl kokosovega olja (lahko manj)
*2 dl vode (lahko manj)
*1/2 žličke soli

NADEV:
*3 bučke
*3 dl sojinega mleka (lahko manj)
*1/2 dl olja
*1 kocka dimljenega tofuja
*5 žlic škroba
*2 žlici kvasnih kosmičev
*1 žlica BIO vegete
*1 žlička soli
*1/2 žlićke kurkume

OPIS POSTOPKA: Sestavine za testo zmešamo skupaj in testo potisnemo v model obložen s peki papirjem. Oblikujemo dvignjen rob. Bučke za nadev lahko podušimo ali ne, z vsemi ostalimi sestavinami za nadev jo damo v električni mešalnik in zmiksamo do gladkega. Maso prelijemo na testo. Pito pečemo 25-30 min na 200stopinj.
P.s.: Pri pripravljanju nadeva pazimo, da ne bo preslan!

ČAS PRIPRAVE: 25 min + peka
RECEPT SESTAVILA:
Alessandra Lavrič Cascio

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek