Vaniljina panna cotta z višnjami (brez glutena)
SESTAVINE:
Sestavine za panna cotto:
* 400 ml sladke smetane
* 35 g rjavega sladkorja
* 3 listi želatine
* ½ semen iz stroka burbonske vanilije
Sestavine za višnjevo omako:
* 400 g višenj
* 10 žlic vode
* 4 žlice rjavega sladkorja
* 1 koruznega škorba (gustin)
OPIS POSTOPKA:
Panna cotta: Zavrite sladko smetano s sladkorjem in semeni vanilje. Medtem dajte liste želatine za 10 min v hladno vodo. Ko smetana zavre jo odstavite iz ognja in vanj vmešajte ožete liste želatine. Vlijte panna cotto v 6 kozarcev in jih dajte na hladno za 2-3 ure.
Višnjeva omaka: Višnje z vodo in sladkorjem kuhajte 5 do 10 min. Dodajte koruzni škrob, dobro premešajte in kuhajte nadaljnjih 5 min. Enakomerno razdelite omako v kozarce s panna cotto in postavite na hladno za 1 uro. Na koncu lahko okrasite s stepeno sladko smetano in čokolado.
ČAS PRIPRAVE: 20-30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)