Vaniljina panna cotta z višnjami (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vaniljina panna cotta z višnjami (brez glutena)

SESTAVINE:
Sestavine za panna cotto: 
* 400 ml sladke smetane 
* 35 g rjavega sladkorja 
* 3 listi želatine 
* ½ semen iz stroka burbonske vanilije
Sestavine za višnjevo omako: 
* 400 g višenj 
* 10 žlic vode 
* 4 žlice rjavega sladkorja 
* 1 koruznega škorba (gustin)
 

OPIS POSTOPKA
Panna cotta: Zavrite sladko smetano s sladkorjem in semeni vanilje. Medtem dajte liste želatine za 10 min v hladno vodo. Ko smetana zavre jo odstavite iz ognja in vanj vmešajte ožete liste želatine. Vlijte panna cotto v 6 kozarcev in jih dajte na hladno za 2-3 ure.

Višnjeva omaka: Višnje z vodo in sladkorjem kuhajte 5 do 10 min. Dodajte koruzni škrob, dobro premešajte in kuhajte nadaljnjih 5 min. Enakomerno razdelite omako v kozarce s panna cotto in postavite na hladno za 1 uro. Na koncu lahko okrasite s stepeno sladko smetano in čokolado. 

ČAS PRIPRAVE: 20-30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.