Umešan tofu s šitakami
SESTAVINE:
* 1/2 žličke kurkume
* 1/4 žličke česna v prahu
* 1/4 žličke čebule v prahu
* ščepec popra
* ščepec paprike v prahu
* 1/4 žličke črne himalajske soli
* 1 žlica kvasnih kosmičev
* 2 žlički tahinija
* 60 ml rastlinskega napitka
* 200 g tofuja
* pest svežih šitak
* drobnjak
* olje
OPIS POSTOPKA: Najprej dobro ožemi tofu, da iz njega odstraniš odvečno tekočino. To lahko narediš tako, da položiš tofu med dve rezalni deski in nanju postaviš nekaj knjig, da ga stisneš, ali pa uporabiš posebno stiskalnico za tofu. Pusti tofu v tem stanju približno 20 minut. V manjšo posodico dodaj kurkumo, česen v prahu, čebulo v prahu, ščepec popra, ščepec paprike v prahu, črno himalajsko sol, kvasne kosmiče, tahini, rastlinski napitek in vse skupaj dobro premešaj. Šitakam odstrani peclje, nato pa jih nareži na trakce. V ponev dodaj nekaj olja, šitake in jih dobro prepraži. Tofu razdrobi v ponev in ga dobro prepraži. Na koncu pa še dodaj mešanico začimb in dodatkov ter vse skupaj praži nekaj minut. Postrezi še toplo.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)