Tunina omaka

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 2 osebi:
* 1/2 čebule
* 2 stroka česna
* 400 g paradižnika v koščkih 
* 1 dcl tople vode 
* 10 črnih oliv
* 2 konzervi tune v oljčnem olju
* začimbe – sol, bazilika, origano, rožmarin, paprika (ščepec vsake) 
* priloga – testenine po želji

OPIS POSTOPKA: Iz tune prelijemo oljčno olje v ponev in ga segrejemo. Dodamo nasekljano čebulo. Pražimo eno minuto in nato dodamo še česen. Pražimo še minutko in nato dodamo paradižnik v koščkih, vodo in začimbe. Zapremo ponev in kuhamo na srednji temperaturi 15 minut. Nato dodamo še tuno in narezene olive, ter kuhamo še 3 minute.

V vmesnem času si lahko skuhamo poljubne testenine po navodilih. Jaz sem se tokrat odločila za riž brez ogljikovih hidratov in brez kalorij, ki je kuhan v 2 minutah.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek