Tople kumare s konopljinimi semeni

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:tople-kumare
* 1 kumara
* 5 srednje velikih krompirjev
* 1/2 čebule
* 1 žlica paradižnikove mezge
* mleta paprika, čili
* 2 žlici moke
* sol
* olivno olje
* oluščena konopljina semena

OPIS POSTOPKA: Krompir in kumaro olupimo in narežemo na kolobarje. Skupaj damo v lonec, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo tako dolgo, da je krompir skuhan. Nato odlijemo odvečno vodo (malo je še pustimo v loncu) in s tlačilko dobro pretlačimo.

V ponvi segrejemo olje in prepražimo narezano čebulo, da postane zlate barve. Dodamo paradižnikovo mezgo, mleto papriko, čili in moko ter na hitro še malo popražimo. Zmes dodamo v lonec k kumaricam in krompirjem. Premešamo in kuhamo še približno 10 minut.

Jed potresemo z oluščenimi konopljinimi semeni in postrežemo skupaj s skuhanim stročjim fižolom.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek