Toksini: kaj so in kako se jim izognemo

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Toksini kaj so in kako se jim izognemoToksini so strupene snovi, ki spremenijo potek kemičnih reakcij v telesu, kar moti normalno delovanje celic ali celo povzroči celično smrt. Toksini lahko v telo pridejo iz okolja ali pa se tvorijo kar v našem telesu.


Iz okolja snovi v naše telo vstopijo z oralnim uživanjem, preko sluznice v ustni ali nosni votlini (z vdihavanjem), z injiciranjem (denimo preko cepiv) in z vstavljanjem v naša tkiva (zobne zalivke itd.). V našem telesu se toksini naberejo, kadar je naše črevesje prizadeto ali preobremenjeno, povzročajo pa težave, kot so zaprtje, hemoroidi, ulcerativni kolitis, rak na črevesju, Chronova bolezen itd.


Da je telo prezasičeno s toksini, lahko ugotovimo po nekaterih simptomih, kot so neprijeten zadah, glavobol, alergije, intoleranca na določena živila, utrujenost, depresija in pogosta vnetja in okužbe. Preprečitev vnosa toksinov iz okolja je pravzaprav izjemno zahtevna naloga, ki se je moramo lotiti z vso skrbnostjo. Izogibati se moramo industrijsko pripravljeni hrani in pijači, ki vsebuje koruzni sirup, pesticide in herbicide, piti moramo izključno čisto vodo, uporabljati naravna čistila in kozmetiko ekološkega izvora. Redno tudi prebirajmo sestavine izdelkov, ki jih kupimo in se podučimo, kaj pravzaprav pomenijo posamezni dodatki oziroma E-ji. pegasti badelj


Poskusimo s postom
Eden izmed najuspešnejših načinov za razstrupljanje telesa je vsekakor post, ki ga strokovnjaki priporočajo že vse od antike dalje. S pomočjo posta razbremenimo prebavni trakt, jetra in ledvice, pa tudi vse ostale organske sisteme in organe v našem telesu. Pri postu moramo biti seveda pozorni, da v telo vseeno vnašamo potrebna hranila, sploh če se odločimo za dalj časa trajajočo različico. V veliko pomoč nam je lahko tudi pegasti badelj, ki pomaga pri razstrupljanju jeter, zaužijemo ga bodisi v obliki čaja ali pa zmleta semena dodamo v svoj jutranji smoothie. Tudi čemaževa tinktura nam bo pomagala pri čiščenju telesa, saj blagodejno deluje na prebavni trakt in čisti črevesje na naraven način.


Presna dieta in čaj za razstrupljanje
Dober način za rasztupljanje telesa je tudi presna dieta, kjer se za določen čas (denimo 1 mesec) odpovemo vsej procesirani prehrani in uživamo izključno sveže sadje in zelenjavo. Zraven je priporočljivo piti tudi čaj za razstrupljanje iz ekološke pridelave, ki spodbuja presnovo in stimulira organe v telesu, poleg tega pa pomaga tudi pri izgorevanju maščob. Ne glede na to, za kaj se odločimo, toksinov, ki smo jim izpostavljeni, nikar ne podcenjujmo, saj nam utegne biti čez nekaj let žal. Privoščimo svojemu telesu razstrupljanje vsaj dvakrat letno in s tem naredimo nekaj za svoje zdravje in prihodnost.


PRISPEVEK NAPISALA: Lina Z.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek