Tiramisu pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Osnova:
*200 g mandljeve moke
*50 g mletih lešnikov
*1 jajce
*50 g masla
*40 g eritritola
 
Kavni nadev:
*2 dl sladke smetane
*200 g temne čokolade
*1-2  žlice instant kave
 
Mascarpone krema:
*400 g mascarponeja
*4 dl sladke smetane
*100 g eritritola
 
OPIS POSTOPKA:
1. Premešaš sestavine za osnovo, enakomerno razporediš v model za pite premera 24 cm.
2. Pečeš 25 minut pri 175 C.
3. Vmes pripraviš kavni nadev: segreješ smetano, v njej stopiš čokolado, dodaš nato še instant kavo in dobro premešaš ter počakaš, da se malce ohladi.
4. Mascarpone krema: v smetani stopiš 100 g eritritola in stepeš. Dodaš mascarpone ter premešaš.
5. Osnovo za pito umakneš iz pečice in počakaš, da se malo ohladi.
6. Preliješ jo s kavnim nadevom, počakaš, da se malce strdi.
7. Premažeš s kremo mascarponeja in posipaš s kakavom v prahu ter naribano čokolado.
8. Shraniš na hladnem.
 
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

*200 g mandljeve moke*50 g mletih lešnikov*1 jajce*50 g masla*40 g eritritola   Kavni nadev:*2 dl sladke smetane*200 g temne čokolade*1-2  žlice instant kave   Mascarpone krema:*400 g mascarponeja*4 dl sladke smetane*100 g eritritola   OPIS POSTOPKA: 1. Premešaš sestavine za osnovo, enakomerno razporediš v model za pite premera 24 cm.2. Pečeš 25 minut pri 175 C.3. Vmes pripraviš kavni nadev: segreješ smetano, v njej stopiš čokolado, dodaš nato še instant kavo in dobro premešaš ter počakaš, da se malce ohladi.4. Mascarpone krema: v smetani stopiš 100 g eritritola in stepeš. Dodaš mascarpone ter premešaš.5. Osnovo za pito umakneš iz pečice in počakaš, da se malo ohladi.6. Preliješ jo s kavnim nadevom, počakaš, da se malce strdi.7. Premažeš s kremo mascarponeja in posipaš s kakavom v prahu ter naribano čokolado.8. Shraniš na hladnem.   RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor 1. Premešaš sestavine za osnovo, enakomerno razporediš v model za pite premera 24 cm.2. Pečeš 25 minut pri 175 C.3. Vmes pripraviš kavni nadev: segreješ smetano, v njej stopiš čokolado, dodaš nato še instant kavo in dobro premešaš ter počakaš, da se malce ohladi.4. Mascarpone krema: v smetani stopiš 100 g eritritola in stepeš. Dodaš mascarpone ter premešaš.5. Osnovo za pito umakneš iz pečice in počakaš, da se malo ohladi.6. Preliješ jo s kavnim nadevom, počakaš, da se malce strdi.7. Premažeš s kremo mascarponeja in posipaš s kakavom v prahu ter naribano čokolado.8. Shraniš na hladnem.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek