Testeninska solata

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Okusna solata, ki je dokaz, da so testenine odlične tudi hladne brez različnih omak. Priprava nam ne bo vzela veliko časa, solata pa nas bo zadovoljila z odličnim prepletom okusov in osvežila predvsem v vročih poletnih dneh. Uporabimo jo lahko kot samostojno jed ali pa tudi kot prilogo h glavnim jedem. Najboljše pri tej testeninski solati je, da se z mešanico kisle smetane in kremastega grškega jogurta izognemo nezdravim majonezam tako, da si jo lahko privoščimo brez slabe vesti.

SESTAVINE:
*100g fusillov, jaz sem uporabila domače fusille toskana
*1 večja tuna v oljčnem olju
*5 večjih kislih kumaric
*1 zelena paprika
*1 rdeča paprika
*pol konzerve koruze
*1 mala kisla smetana
*2 žlici grškega jogurta
*himalajska sol po okusu
*1 ščepec bazilike

OPIS POSTOPKA: V posodi osolimo in zavremo vodo ter skuhamo testenine in jih pustimo, da se ohladijo. Odcedimo tuno in jo damo v manjšo posodo. Kumarice in papriko narežemo na majhne koščke ter jih skupaj s koruzo dodamo tuni. Dodamo kislo smetano in grški jogurt ter dobro premešamo. Na koncu dodamo še baziliko ter po okusu solimo. Postavimo v hladilnik, da se dokončno ohladi in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek