Tart z breskvami, kozjim sirom in panceto
SESTAVINE:
* listnato testo
* breskve
* marmelada iz tepk (ali hruškova marmelada)
* panceta
* kozji sir
* poper
* parmezan
* meta
* žajbelj
OPIS POSTOPKA: Postopek bolj preprost ne bi mogel biti. Listnato testo razvaljamo (lahko kupimo tudi takšnega, ki je že razvaljan) in mu zavihamo robove. Najprej nanj damo kupčke marmelade iz tepk, rezine breskve in majhne koščke pancete (lahko tudi pršuta). Če nimamo hruškove marmelade, se bo lepo dopolnjevala tudi figova, ali kar kakšen košček sveže fige. Kozji sir začinimo s poprom, lahko tudi s čilijem, in potresemo s parmezanom. Po želji lahko po vrhu potresemo še nekaj kock breskev, da bo tart še bolj sočen. Tako, tart je pripravljen za peko v pečici na 200 stopinjah. Moj je potreboval malce manj kot 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek
Komentarji (0)