Tajski zeleni curry

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:tajski-zeleni-curry300x225
* 4 fileji piščančjih prsi
* 1 rdeča ali zelena paprika
* 1 jajčevec (majhen)
* 6 pekočih feferonov
* 2 čebuli (srednja velikost)
* 5 strokov česna
* 1 pločevinka kokosovega mleka (cca 400 ml)
* 150 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
* 1 žlica ribje omake
* 1 žlica sojine omake
* 1 čajna žlička sladkorja (kokosov ali Sukrin gold)
* 5 žlic jedilnega olja
* 1 limeta
* 1 čajna žlička himalajske soli
* zavojček začimb tajski zeleni kari (vsebuje: limonsko travo v prahu, galangal (korenina sorodna ingverju), zmleti kombavini listi, kumino v prahu, koriander, limonsko travo, in posušen kombavin list)


OPIS POSTOPKA: Priprava paste: 1 čebulo razrežemo na četrtine, dodamo narezane čilije (če ne marate tako pekoče jedi, lahko izpustite) in 4 česnove stroke. Vse sestavine damo v blender, dodamo 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici vode, malo soli in začimbe iz vrečke 1 mešanice Spicentice tajski zeleni curry in vse skupaj zmešamo, da postane gosta pasta.
Priprava curry-a: Piščanca razrežemo na majhne koščke (v velikosti enega ugriza). Narežemo tudi 1 čebulo, 1 strok česna, koriander, papriko in jajčevec (na majhne koščke). Iztisnemo sok polovice limete.
Postopek:
1. Segrejemo 2 žlici kokosovega olja v veliki ponvi na srednje močnem ognju. Popražimo česen in čebulo, da postane mehka.
2. Dodamo pasto in kuhamo 2-3 minute, medtem pa občasno premešamo.
3. Dodamo kokosovo olje, jušno osnovo, vsebino vrečke 2 iz mešanice Spicentice tajski zeleni curry in pustimo, da zavre.
4. Dodamo jajčevce, 50 ml tople vode in znižamo jakost ognja.
5. Dodamo piščanca in papriko in kuhamo 10-15 minut.
6. Dodamo ribjo omako (lahko tudi izpustimo), sojino omako, sladkor, limetin sok in kuhamo še 2-3 minute.
7. Okrasimo s svežim koriandrom.
Postrežemo z jasminovim rižem ali rezanci.
Da ne vznemirimo tajskega boga riža, moramo pojesti celotno porcijo 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek