Tajski zeleni curry
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tajski zeleni curry

SESTAVINE:

* 4 fileji piščančjih prsi

* 1 rdeča ali zelena paprika

* 1 jajčevec (majhen)

* 6 pekočih feferonov

* 2 čebuli (srednja velikost)

* 5 strokov česna

* 1 pločevinka kokosovega mleka (cca 400 ml)

* 150 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove

* 1 žlica ribje omake

* 1 žlica sojine omake

* 1 čajna žlička sladkorja (kokosov ali eritritol)

* 5 žlic jedilnega olja

* 1 limeta

* 1 čajna žlička himalajske soli

* zavojček začimb tajski zeleni kari (vsebuje: limonsko travo v prahu, galangal (korenina sorodna ingverju), zmleti kombavini listi, kumino v prahu, koriander, limonsko travo, in posušen kombavin list)



OPIS POSTOPKA: Priprava paste: 1 čebulo razrežemo na četrtine, dodamo narezane čilije (če ne marate tako pekoče jedi, lahko izpustite) in 4 česnove stroke. Vse sestavine damo v blender, dodamo 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici vode, malo soli in začimbe iz vrečke 1 mešanice Spicentice tajski zeleni curry in vse skupaj zmešamo, da postane gosta pasta. Priprava curry-a: Piščanca razrežemo na majhne koščke (v velikosti enega ugriza). Narežemo tudi 1 čebulo, 1 strok česna, koriander, papriko in jajčevec (na majhne koščke). Iztisnemo sok polovice limete.

Postopek:

1. Segrejemo 2 žlici kokosovega olja v veliki ponvi na srednje močnem ognju. Popražimo česen in čebulo, da postane mehka.

2. Dodamo pasto in kuhamo 2-3 minute, medtem pa občasno premešamo.

3. Dodamo kokosovo olje, jušno osnovo, vsebino vrečke 2 iz mešanice Spicentice tajski zeleni curry in pustimo, da zavre.

4. Dodamo jajčevce, 50 ml tople vode in znižamo jakost ognja.

5. Dodamo piščanca in papriko in kuhamo 10-15 minut.

6. Dodamo ribjo omako (lahko tudi izpustimo), sojino omako, sladkor, limetin sok in kuhamo še 2-3 minute.

7. Okrasimo s svežim koriandrom. Postrežemo z jasminovim rižem ali rezanci. Da ne vznemirimo tajskega boga riža, moramo pojesti celotno porcijo



ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.  


,* 4 fileji piščančjih prsi ,* 1 rdeča ali zelena paprika ,* 1 jajčevec (majhen) ,* 6 pekočih feferonov ,* 2 čebuli (srednja velikost) ,* 5 strokov česna ,* 1 pločevinka kokosovega mleka (cca 400 ml) ,* 150 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove ,* 1 žlica ribje omake ,* 1 žlica sojine omake ,* 1 čajna žlička sladkorja (kokosov ali eritritol) ,* 5 žlic jedilnega olja ,* 1 limeta ,* 1 čajna žlička himalajske soli ,* zavojček začimb tajski zeleni kari (vsebuje: limonsko travo v prahu, galangal (korenina sorodna ingverju), zmleti kombavini listi, kumino v prahu, koriander, limonsko travo, in posušen kombavin list) , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.