Ta potolčena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ta potolčena

SESTAVINE:

* 3 dcl vode

* 1 dcl pirinega zdroba

* 0,5 dcl kokosove moke

* 2 žlici rjavega sladkorja

* kokosova maščoba (olje)

* pest lešnikov

* brusnična (jagodna) marmelada

* pest brusnic

* jagoda za okras


OPIS POSTOPKA:

~ v 3 dcl vrele vode stresemo kokosovo moko in sladkor ~ med mešanjem vsipamo pirin zdrob

~ mešamo, da ne nastanejo grudice in čez 2 minuti odstavimo z ognja

~ lešnike stresemo v vrečko, potolčemo in prepražimo

~ lonček namastimo s kokosovo maščobo in potresemo s kokosovo moko

~ vanj naložimo kuhano pirino zmes s kokosom in sladkorjem

~ na vrhu premažemo z marmelado in dodamo prepražene potolčene lešnike

~ pustimo, da se ohladi

~ pripravimo krožnik in nanj obrnemo ohlajen lonček

~ lonček potolčemo s kladivom, da masa odstopi od lončka

~ sladico dekoriramo z jagodo in brusnicami.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Lea Grom  


,* 3 dcl vode ,* 1 dcl pirinega zdroba ,* 0,5 dcl kokosove moke ,* 2 žlici rjavega sladkorja ,* kokosova maščoba (olje) ,* pest lešnikov ,* brusnična (jagodna) marmelada ,* pest brusnic ,* jagoda za okras , ~ v 3 dcl vrele vode stresemo kokosovo moko in sladkor ~ med mešanjem vsipamo pirin zdrob ~ mešamo, da ne nastanejo grudice in čez 2 minuti odstavimo z ognja ~ lešnike stresemo v vrečko, potolčemo in prepražimo ~ lonček namastimo s kokosovo maščobo in potresemo s kokosovo moko ~ vanj naložimo kuhano pirino zmes s kokosom in sladkorjem ~ na vrhu premažemo z marmelado in dodamo prepražene potolčene lešnike ~ pustimo, da se ohladi ~ pripravimo krožnik in nanj obrnemo ohlajen lonček ~ lonček potolčemo s kladivom, da masa odstopi od lončka ~ sladico dekoriramo z jagodo in brusnicami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.