Super piškotki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Super piškotki

SESTAVINE:

Osnova:

* 1 konzerva čičerike

* 2 jajci

* 1 banana

* 2 JŽ stopljenega kokosovega masla

* 1/2 skodelice mandljeve moke

* 1/2 skodelice ovsene moke

* 1 JŽ vanilije v prahu

* 1 JŽ pecilnega praška


Preliv:

* kokosovo ali kakavovo maslo

* kakav v prahu

* dodatki: po želji v maso vmešamo sadje, čokoladne koščke...



OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Moko naredimo tako da mandlje in ovsene kosmiče zmiksamo v multipraktiku. K moki primešamo še vanilijo in pecilni prašek. Posebej v multipraktiku zmešamo čičeriko in banano, tako da dobimo gladko zmes. V posodi stepemo jajca in stopljeno kokosovo olje. Dodamo moko in zmes iz čičerike in banane. Po želji dodamo še sadje, čokoladne koščke. Piškote oblikujemo in jih postavimo na pekač. Pečemo jih 20 minut. 

Preliv iz čokolade naredimo tako da zmešamo na nizkem ognju kokosovo oz. kakavovo maslo in kakav v prahu, ko dobimo srednje gosto zmes je preliv končan. Piškote po želji prelijemo in jih okrasimo. Postavimo jih v hladilnik za približno 30 minut, da se čokolada strdi.



ČAS PRIPRAVE: 15 min priprava + 20 pečenje + 30 hlajenje

RECEPT PRIPRAVILA: Ema Piskar


, Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Moko naredimo tako da mandlje in ovsene kosmiče zmiksamo v multipraktiku. K moki primešamo še vanilijo in pecilni prašek. Posebej v multipraktiku zmešamo čičeriko in banano, tako da dobimo gladko zmes. V posodi stepemo jajca in stopljeno kokosovo olje. Dodamo moko in zmes iz čičerike in banane. Po želji dodamo še sadje, čokoladne koščke. Piškote oblikujemo in jih postavimo na pekač. Pečemo jih 20 minut.  Preliv iz čokolade naredimo tako da zmešamo na nizkem ognju kokosovo oz. kakavovo maslo in kakav v prahu, ko dobimo srednje gosto zmes je preliv končan. Piškote po želji prelijemo in jih okrasimo. Postavimo jih v hladilnik za približno 30 minut, da se čokolada strdi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.