VIDEO: Štefani pečenka
Spodaj čisto preprost recept za štefani pečenko. Jaz sem zraven postregla še pečen krompir, ki sem ga pečenki dodala po 30 minutah peke.
SESTAVINE za 4 osebe:
* 500 g do 600 g mlete govedine
* 60g kruha
* 50 ml mleka
* 1 jajce
* 1 žlica kisle smetane
* 2 stroka česna
* 1 žlička soli
* ščepec popra
* 1 žlička majarona
* 1 žlička peteršilja
* 1/2 žličke sladke paprike v prahu
Nadev: 3 trdo kuhana jajca
OPIS POSTOPKA: Kruh nadrobimo in ga prelijemo s 50 ml mleka. Nasekljamo česen. Nato v posodi zmešamo vse sestavine – govedino, namočen kruh, jajce, kislo smetano, česen in vse začimbe. Dobro pregnetemo.
Na peki papirju oblikujemo podolgovato klobaso iz dobljene mase in nato na sredino položimo trdo kuhana jajca. Nato moramo maso spraviti čez jajca, da niso več vidna. Ko to naredimo, vse skupaj previdno prestavimo v vrečko za peko (dobimo jih v vseh supermarketih). Vrečko za peko, preden damo peči, večkrat prepikamo z nožem, da lahko ven steče sok pečenke.
Pečemo v segreti pečici pri 180 stopinj, in sicer 1 uro. Vmes enkrat obrnemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Kuhinja: dom24
Komentarji (0)