Starodavni kitajski eliksir zdravja, ki vas bo očaral

Starodavni kitajski eliksir zdravja, ki vas bo očaral

Če ste se že kdaj znašli pred dilemo, kateri napitek izbrati, da vas bo odžejal in osvežil, istočasno pa ne bo škodil vašemu zdravju, potem bo tole kot nalašč za vas. Čeprav to pijačo nekatere kulture poznajo že na stotine let, se je glas o njegovih pozitivnih učinkih pri nas razširil šele v pred kratkim. Govorimo namreč o kombuchi.

Kaj je kombucha?

Kombucha je napitek, ki nastane po tradicionalnem postopku fermentacije, ki jo omogoča posebna kultura iz dobrih mikroorganizmov in kvasovk. Ta kultura, ki ji običajno rečemo kar »čajna goba« ali »scoby«, v sladkanem pravem čaju povzroči fermentacijo. Postopek se lahko primerja z izdelavo jabolčnega kisa, le da je pri izdelavi kombuche ključna ravno čajna goba, ki iz sladkanega pravega čaja naredi napitek, ki se ponaša z veliko pozitivnimi učinki.

Prednosti tega popularnega napitka …

Ker je kombucha polna antioksidantov, encimov, probiotikov in organskih kislin, ima številne zdravilne učinke. Med njimi je vsekakor najbolj dobrodošel skrb za dobro prebavo in presnovo, za kar poskrbi simbiotična mešanica bakterij in kvasovk, ki so sicer naravno prisotne tudi v črevesju. Prav tako pa kombucha pozitivno vpliva na naš imunski sistem, pomaga pri težavah s kandido in telesu pomaga do hitrejšega razstrupljanja. In čeprav morda na prvi pogled ne izgleda tako, je ta fermentirani napitek tudi zelo okusen in predvsem osvežujoč. Zato ni nič čudnega, da je pri ljudeh povzročil toliko navdušenja.

Izdelave kombuche se lahko lotite sami …Kombucha Malina Malinca

Vse kar potrebujete za to, je, »scoby« oz. kultura kvasovk, pravi črni ekološki čaj, sladkor, voda in polna mera potrpežljivosti. Čeprav izdelava kombuche ni zapletena, vseeno zahteva nekaj prakse, preden se boste lahko odžejali z okusnim eliksirjem zdravja. Obstaja pa seveda tudi bližnjica … da si privoščite že narejeno kombucho in njeno izdelavo prepustite profesionalcem.

Osvežujoč čajni napitek Kombucha iz Malince …

Gre za 100 % naravni napitek, ki je po tradicionalni metodi fermentacije narejen v Sloveniji. Za piko na i poskrbi okus po malini, saj so napitku po fermentaciji vanj dodali še popolnoma naravno sadno čajno mešanico, ki vsebuje liofilizirane maline in naravno aromo maline. Zaradi prijetnega, nekoliko sladkastega sadnega okusa, bo napitek navdušil prav vse generacije. In zna se zgoditi, da vas bo kombucha z malino tako očarala, da se boste za vedno poslovili od vseh ostalih brezalkoholnih pijač. Za kar vam bo vsekakor hvaležno tudi vaše zdravje.

Če želite tudi vi preizkusiti komucho z malino, ki je prava harmonija med lahkotnostjo, osvežilnostjo in sladkostjo, jo lahko naročite na tej povezavi

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.