Spoznaj gospo Kramer - mami od Malince Nastje in Ane

Spoznaj gospo Kramer - mami od Malince Nastje in Ane

Malinca je Nastjin in Andrejin »dojenček« in že od same ustanovitve imata pri tem podporo svoje družine. V Malinci najpogosteje srečamo gospo Simono Kramer – mami od Malince Nastja in Ane. Prijetno sva poklepetali in nastal je kar mini »intervju«. Preberi si, kaj je povedala o začetkih Malince, o svojih hčerah in predvsem o tem, kako je Malinca vplivala na njen življenjski slog.

Na sliki: levo gospa Simona, sredina Malinca Ana in desno Malinca Nastja

Ime: Simona Kramer
Starost:
51 let
Poklic:
elektrotehnik – kontrola vhodnih materialov v Gorenju
Naj počitnice: 14 dnevno potovanje po Filipinih z družino
Naj jed:
vse iz krompirja
Naj knjige:
ljubezensko-zgodovinski romani
Naj razvada:
jutranjo poležavanje
Naj sprostitev: ležalnik na morju
Naj barva:
bela in črna
Posebnost: zelo rada čisti in pospravlja :)

Se spomnite začetkov Malince? Ste idejo podprli?
Spominjam se začetkov Malince, predvsem idej Nastje in Andreje, ki smo jih komentirali, debatirali o njih in jima z našimi idejami, delom skušali še dodatno pomagati. Vse skupaj se je začelo pri nas doma v Lepi Njivi. Ko se je začela hitra rast podjetja so v kratkem času sledile kar 3 selitve, saj je bil prostor vedno premajhen. Še vedno občasno pomagam v Malinci s pakiranjem darilc, čiščenjem prostorov in tako, da pazim moja najljubša kužka Boija in Luna od Nastje.

Se sedaj, ko vaši hčerki delata v Malinci bolj zdravo prehranjujete?
Odkar sta zaposleni v Malinci se res prehranjujem bolj zdravo kot prej. Pri kuhi sem začela uporabljati Malincine začimbe, ki jih prej nisem niti poznala in seveda semena vseh vrst. Redno pa uživam tudi maco. Moje najljubše pa so murve in goji jagode oblite s presno čokolado.

Kaj ponavadi zajtrkujete, kosite in večerjate?  
Za zajtrk najpogosteje jem sadje, jogurt ali pusto skuto. Zraven pa seveda čaj. Namesto kosila imam v službi malico. Tukaj kaj veliko izbire nimam, zato jem kar je na meniju. Zvečer okoli 19h sledi večerja. Sedaj med poletjem večerjam predvsem solate iz domačega vrta (paradižnik, kumare in zelena solata je moja najljubša kombinacija) z mesom (večinoma piščančjim ali puranjim). 

Katere dobre navade ste prevzeli odkar ostaja Malinca?
Vesela sem, da sta moji punci začeli z projektom Malince, ker sem od takrat tudi sama veliko bolj ozaveščena glede prehrane, tudi bolj redno športam. Hodim na skupinske vadbe, kjer se ''prešvicam'' in hkrati družim s prijatelji in sorodniki, ki vadbe prav tako obiskujejo. To mi daje nove energije in izboljšuje počutje. Prav tako sem vesela, ker nekaj naredim zase.

Kateri so vaši najljubši izdelki iz Malincine shrambe?
V Malinci redno kupujem semena (lanene, sezamova, konopljina, chia), čaje, začimbe, bambusove zobne ščetke, …. Všeč mi je, da so izdelki kvalitetni, pa tudi eksperimentiranje z do zdaj neznanimi izdelki je zabavno. Prav tako sem zelo vesela, da mi izdelki pomagajo rešiti marsikatero težavo, hkrati pa prispevajo k boljšemu počutju.

Kakšno se vam zdi dejstvo, da hčerki delata skupaj? V čem se razlikujeta Nastja in Ana med seboj?
Vesela sem, da je posel uspešen, ker je sedaj v Malinci zaposlena tudi moja druga hči Ana. Nastja in Ana sta si po karakterju zelo različni, Nastja ima veliko idej, ki jih pridno uresničuje, Ana pa je bolj natančna in redoljubna. Všeč mi je, ker sta sedaj kot odrasli osebi zelo povezani tako službeno, kot tudi zasebno – veliko bolj kot prej ko sta bili majhni. Čeprav sta marsikaj ušpičili, pa nista izdali ena druge, kaj sta počeli mi pripovedujeta šele sedaj, ko sta že odrasli in samostojni :)

Z gospo Kramer sem se pogovarjala Malinca Ana H.