10 nasvetov za več športne motivacije

10 nasvetov za več športne motivacije

Kako si danes? Kaj pa tvoja motivacija za vadbo?

Ko se odločimo za vadbo, gre na začetku vse z lahkoto, kdaj pa se zgodi, da začetna motivacija malce upade. A nič hudega!

Zate imam razveseljivo novico.

Ali veš, da je iz čisto psihološkega vidika tako, da če ta upad motivacije po začetni vnemi premagaš, gre kasneje vse dosti lažje? Upadov motivacije ni več toliko, sproščanje hormonov sreče pa poskrbi, da brez vadbe skoraj ne moreš več.

Sliši se odlično, a najprej moramo priti do tja. Pa ni tako težko, verjemi mi, splača se vztrajati.

Morda pa ti pride prav mojih 10 nasvetov za ohranjanje motivacije:

1. Vzemi svoj rokovnik ali koledarček in si rezerviraj termine za vadbo. Terminov se drži, kot da moraš takrat na fitnes ali v telovadnico. Pri rečeh, ki so zabeležene v tvoj osebni koledarček, obstaja večja verjetnost, da se jih tudi držiš.

2. Vedno se spomni, da 30 minut vadbe predstavlja le 2 % časa v tvojem dnevu. Da, tako malo. To je čas, ki bi bil drugače morda namenjen televiziji, posedanju ali kakšni drugi stvari, zdaj pa lahko ta dva odstotka preživiš v skrbi zase.

3. Določi si svoj prostor za vadbo, ki naj bo lepo urejen in vedno pripravljen nate. Če vse že čaka pripravljeno, da le še začneš, je veliko večja verjetnost, da se vadbe tudi res lotiš.

4. Kadar se ti resnično ne ljubi, se odloči, da opraviš le polovico vadbe. Verjemi, samo začeti je težko in v več kot polovici teh primerov bo po začetnem startu vadba stekla tudi do konca.

5. Pri vadbi daj vse od sebe. Pojdi do svojega maksimuma in zagotovo bo kmalu viden napredek, ki ti bo dal krila za nadaljevanje. Če se med vadbo resnično potrudiš, se po njej tudi počutiš veliko bolje, saj veš, da si zase naredil nekaj dobrega.

6. Investiraj v športna oblačila, ki ti bodo resnično všeč. Študije pravijo, da raje vadimo, če smo si med vadbo v športnih oblačilih všeč in se počutimo samozavestne. Ko se oblečeš v športno opremo, si daš tudi podzavesten znak, da je čas za vadbo.

7. Če uporabljaš družabna omrežja in narediš občasno kakšen story ali selfi, ga naredi po vadbi. Večja verjetnost, da bomo nekaj res naredili je, če tega vsaj na začetku ne delimo z vsemi in tudi občutek, ko nekaj narediš in potem objaviš svojo osebno zmago, je boljši od tistega pred vadbo.

8. Ozavesti, da je največja verjetnost, da prekineš z vadbeno rutino po dopustu ali v odboju, ko imaš resnično veliko dela. Tudi če kdaj ne moreš vaditi ali pa se zgodi, da zaradi posebnih okoliščin treninge za kak teden zamakneš, vedi, da lahko greš dalje in da se tvoj sanjski rezultat še vedno bliža.

9. Kdaj pa kdaj ne škoduje, če si postavimo cilj in se ob doseženem cilju nagradimo. Najprej si zastavi časovni cilj. Če torej vadiš dva tedna brez izpuščanja vadbe, se lahko nagradiš.

10. Poišči skupino ljudi, ki tako kot ti, vadi doma. Spodbujajte se in se motivirajte. Posebej v ta namen smo v sklopu TNZ vadbe preoblikovanja telesa ustvarili Facebook skupino, kjer se motiviramo, spodbujamo in kjer s trenerjem Nejcem odgovarjava na vsa tvoja vprašanja.

In kako do naše super motivirane skupine? Tako, da se prijaviš na program TNZ preoblikovanja telesa in začneš vaditi z nami. Motivacije nam skupaj zagotovo ne bo zmanjkalo.

Prijavi se tukaj in začni vaditi tudi ti >>

Lep pozdrav,
Malinca Nastja

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.