Špageti brez OH v omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špageti brez OH v omaki

Zelo slasten in hitro pripravljen veganski obrok

SESTAVINE:
* 1 por
* 1 bučka
* 2 korenčka
* 1 strok česna
* 200g BIO tofu 
* 100ml BIO ovsene kreme za kuhanje
* Olivno olje
* Sol
* Poper
* Malo sveže bazilike
* Sveži origano
* Vrečka špagetov brez ogljikovih hidratov

OPIS POSTOPKA: Tofu in zelenjavo najprej narežemo. V ponev kapnemo malo olivnega olja in jo segrejemo. Ko je ponev dobro segreta, v njej najprej  prepražimo tofu. Ko tofu dobi lepo zlato barvo, v ponev dodamo še ostalo zelenjavo in use skupaj začinimo z soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pokrito pražimo na zmanjšanem ognju približno 5 minut. Dodamo 100ml ovsene kreme za kuhanje in na zmernem ognju pustimo kuhati še 10 minut.

Postopek za špagete: V posodi segrejemo vodo, in jo rahlo posolimo. Špagete odstranimo iz vrečke, jih odcedimo in jih speremo z hladno vodo. V vreli vodi špagete kuhamo približno 3 minute.
Ko je vse skupaj pripravljeno, špagete odcedimo in jih dodamo na krožnik. Na vrh dodamo še omako in sveže začimbnice.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 1 por * 1 bučka * 2 korenčka * 1 strok česna * 200g BIO tofu  * 100ml BIO ovsene kreme za kuhanje * Olivno olje * Sol * Poper * Malo sveže bazilike * Sveži origano * Vrečka špagetov brez ogljikovih hidratov  Tofu in zelenjavo najprej narežemo. V ponev kapnemo malo olivnega olja in jo segrejemo. Ko je ponev dobro segreta, v njej najprej  prepražimo tofu. Ko tofu dobi lepo zlato barvo, v ponev dodamo še ostalo zelenjavo in use skupaj začinimo z soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pokrito pražimo na zmanjšanem ognju približno 5 minut. Dodamo 100ml ovsene kreme za kuhanje in na zmernem ognju pustimo kuhati še 10 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.