Špageti brez OH v omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Zelo slasten in hitro pripravljen veganski obrok

SESTAVINE:
* 1 por
* 1 bučka
* 2 korenčka
* 1 strok česna
* 200g BIO tofu 
* 100ml BIO ovsene kreme za kuhanje
* Olivno olje
* Sol
* Poper
* Malo sveže bazilike
* Sveži origano
* Vrečka špagetov brez ogljikovih hidratov

OPIS POSTOPKA: Tofu in zelenjavo najprej narežemo. V ponev kapnemo malo olivnega olja in jo segrejemo. Ko je ponev dobro segreta, v njej najprej  prepražimo tofu. Ko tofu dobi lepo zlato barvo, v ponev dodamo še ostalo zelenjavo in use skupaj začinimo z soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pokrito pražimo na zmanjšanem ognju približno 5 minut. Dodamo 100ml ovsene kreme za kuhanje in na zmernem ognju pustimo kuhati še 10 minut.

Postopek za špagete: V posodi segrejemo vodo, in jo rahlo posolimo. Špagete odstranimo iz vrečke, jih odcedimo in jih speremo z hladno vodo. V vreli vodi špagete kuhamo približno 3 minute.
Ko je vse skupaj pripravljeno, špagete odcedimo in jih dodamo na krožnik. Na vrh dodamo še omako in sveže začimbnice.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek