Souffle z jabolki, mandlji in ovsenimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Souffle z jabolki, mandlji in ovsenimi kosmiči

SESTAVINE potrebne za pripravo štirih porcij:

* Olivno olje

* 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka

* ½ skodelice 100% jabolčnega mošta ali čežane

* ¼ čajne žličke soli

* 1 skodelica ovsenih kosmičev

* 2 rumenjaka in 3 beljaki (ločeno)

* ½ skodelice lahke skute

* 2 paketka stevie

* 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

* ½ čajne žličke cimeta

* ¼ čajne žličke muškatnega oreščka

* ¼ čajne žličke mletega ingverja

* 1 veliko jabolko (olupimo in nastrgamo)

* ¼ skodelice narezanih mandljev



OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija. Pekače za souffle namažite z olivnim oljem. V srednje veliki ponvi zmešajte mleko, mošt in sol ter kuhajte dokler ne zavre. Znižajte temperaturo, na srednjem ognju dodajte še ovsene kosmiče. Kuhajte od 7 do 10 minut in občasno premešajte. Ko masa postane gosta ponev odstavite z ognja. V srednje veliki posodi zmešajte rumenjake, skuto, stevio, vanilijo, cimet, muškatni orešček in ingver. V drugi posodi pa z mešalnikom iz beljakov naredite sneg. Mešanico z ovsenimi kosmiči zmešajte z rumenjaki in dodajte še jabolka ter mandlje. Nežno vmešajte še sneg. Mešanico vlijte v štiri pekače, zgladite površino in pecite 35 do 40 minut (dokler masa ni več tekoča). Servirajte še vroče.



RECEPT SESTAVIL:  Fitline studio


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.