Solata s kvinojo, tofujem in praženimi lešniki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Recept ustreza antikandida dieti.

SESTAVINE:
 
* 1,5 skodelice kvinoje
* 3 velike pesti sveže špinače, narezane
* 2 pesti celih praženih lešnikov
* 2 pesti praženih sončničnih semen
* 2 na drobno narezana stroka česna
* 1 limona (sveže iztisnjen sok)
* dimljen tofu
* 2 čž kajenskega popra
* 1 čž meltega čilija
* olivno olje
* sol

OPIS POSTOPKA:
 Kvinojo skuhamo v osoljeni vodi. Za belo kvinojo je razmerje kvinoje in vode 1:1,5. Kuhamo jo 15 min oz. dokler voda ne povre.
Dimljen tofu razrežemo na centimetrske kockice in ga začinimo z 1 čajno žličko kajenskega popra, 1 čajno žličko mletega čilija in nekaj soli, ter ga na hitro popečemo na vročem olju ali kokosovem maslu (5-10 min). Vmes večkrat premešamo, da se tofu popeče na vseh straneh. Še rahlo topli kuhani kvinoji dodamo popečen tofu, špinačo in česen. Začinimo s soljo, olivnim oljem in limoninim sokom. Dobro premešamo in na vrh posujemo še popražene lešnike ter sončična semena.
Mmmmm odlična solata je pripravljena! Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVIL: Antikandida dieta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek