Solata s kvinojo, tofujem in praženimi lešniki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Solata s kvinojo, tofujem in praženimi lešniki

Recept ustreza antikandida dieti.

SESTAVINE: 
* 1,5 skodelice kvinoje
* 3 velike pesti sveže špinače, narezane
* 2 pesti celih praženih lešnikov
* 2 pesti praženih sončničnih semen
* 2 na drobno narezana stroka česna
* 1 limona (sveže iztisnjen sok)
* dimljen tofu
* 2 čž kajenskega popra
* 1 čž meltega čilija
* olivno olje
* sol

OPIS POSTOPKA: Kvinojo skuhamo v osoljeni vodi. Za belo kvinojo je razmerje kvinoje in vode 1:1,5. Kuhamo jo 15 min oz. dokler voda ne povre.
Dimljen tofu razrežemo na centimetrske kockice in ga začinimo z 1 čajno žličko kajenskega popra, 1 čajno žličko mletega čilija in nekaj soli, ter ga na hitro popečemo na vročem olju ali kokosovem maslu (5-10 min). Vmes večkrat premešamo, da se tofu popeče na vseh straneh. Še rahlo topli kuhani kvinoji dodamo popečen tofu, špinačo in česen. Začinimo s soljo, olivnim oljem in limoninim sokom. Dobro premešamo in na vrh posujemo še popražene lešnike ter sončična semena.
Mmmmm odlična solata je pripravljena! Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVIL: Antikandida dieta

  * 1,5 skodelice kvinoje * 3 velike pesti sveže špinače, narezane * 2 pesti celih praženih lešnikov * 2 pesti praženih sončničnih semen * 2 na drobno narezana stroka česna * 1 limona (sveže iztisnjen sok) * dimljen tofu * 2 čž kajenskega popra * 1 čž meltega čilija * olivno olje * sol  Kvinojo skuhamo v osoljeni vodi. Za belo kvinojo je razmerje kvinoje in vode 1:1,5. Kuhamo jo 15 min oz. dokler voda ne povre. Dimljen tofu razrežemo na centimetrske kockice in ga začinimo z 1 čajno žličko kajenskega popra, 1 čajno žličko mletega čilija in nekaj soli, ter ga na hitro popečemo na vročem olju ali kokosovem maslu (5-10 min). Vmes večkrat premešamo, da se tofu popeče na vseh straneh. Še rahlo topli kuhani kvinoji dodamo popečen tofu, špinačo in česen. Začinimo s soljo, olivnim oljem in limoninim sokom. Dobro premešamo in na vrh posujemo še popražene lešnike ter sončična semena. Mmmmm odlična solata je pripravljena! Pa dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.