Solata iz sladkega krompirja s kvinojo, jabolčnimi rezinami in zelenjavo
SESTAVINE za dve osebi:
* 500g sladkega krompirja
* 50g kvinoje
* 1/2 jabolka
* 5 strokov brokolija
* 20 lističev špinače
* 8 češnjevih paradižnikov
* Čajna žlica agavinega sirupa
* Začimbe: Olivno olje, sok rdeče pomaranče, sol
OPIS POSTOPKA: Zavremo soljeno vodo, kamor damo kuhat kvinojo in jo kuhamo v skladu z navodili proizvajalca (če nimate kvinoje, lahko uporabite tudi kus kus). Sladek krompir olupimo, ga temeljito operemo in narežemo na kocke. Na peki papir enakomerno razporedimo krompir, ki mu dodamo stroke brokolija ter rahlo začinimo z olivnim oljem in soljo. Pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo 25-30 minut. Medtem olupimo, operemo narežemo jabolko na tanke rezine. Prav tako operemo paradižnik in špinačne lističe. Paradižnik narežemo na koščke. Ko sta krompir in brokoli pečena, ju razporedimo na krožnik, skupaj s paradižnikom, špinačo in jabolkom. V preliv zmešamo sok 1/2 pomaranče, 1/2 čajne žlice soli, 3 jedilne žlice olivnega olja in čajno žlico agavinega sirupa. Prelijemo čez solato in postrežemo.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)