Snickers pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Snickers pita

SESTAVINE: za 6 mini pit premera 12cm
Testo:
* 250g polnozrnate pirine moke
* 125g masla
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 3 žlice hladne vode
Karamela:
* 150g izkoščičenih datljev
* 100g vode
* 50g medu
* 1 čajna žlička vanilije v prahu
Preliv:
* 160g temne čokolade
* 40g masla
* 100g sladke smetane
* slani arašidi za okras in sol

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Pirino moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo maslo in naredimo drobljenec. Dodamo toliko hladne vode, da dobimo lepo nelepljivo testo. Testo počivamo 30 min, nato ga razvaljamo in z njim obložimo 6 majhnih pekačev. Dno preluknjamo z vilicami ter damo za 10 min v zmrzovalnik. Pečemo cca 20 min na 175 stopinj. Ohladimo. Za karamelo datlje prelijemo z vročo vodo ter v blenderju zmiksamo v gladko zmes. Ohlajeni zmesi dodamo med in vanilijo. če želimo bolj tekočo karamelo dodamo več vode. Za preliv stopimo vse sestavine.
Sestava pite: na vsako testo namažemo približno 50g karamele. Karamelo obložimo z arašidi. Na koncu prelijemo čokoladni preliv. Ko se preliv začne strjevati, še malo posolimo.
Energijska vrednost (1 pita, vir OPKP) 530kcal,62g OH,28g M 8g B, 6g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 2,5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Maruša C

 

 

 za 6 mini pit premera 12cm  Najprej pripravimo testo. Pirino moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo maslo in naredimo drobljenec. Dodamo toliko hladne vode, da dobimo lepo nelepljivo testo. Testo počivamo 30 min, nato ga razvaljamo in z njim obložimo 6 majhnih pekačev. Dno preluknjamo z vilicami ter damo za 10 min v zmrzovalnik. Pečemo cca 20 min na 175 stopinj. Ohladimo. Za karamelo datlje prelijemo z vročo vodo ter v blenderju zmiksamo v gladko zmes. Ohlajeni zmesi dodamo med in vanilijo. če želimo bolj tekočo karamelo dodamo več vode. Za preliv stopimo vse sestavine. Sestava pite: na vsako testo namažemo približno 50g karamele. Karamelo obložimo z arašidi. Na koncu prelijemo čokoladni preliv. Ko se preliv začne strjevati, še malo posolimo. Energijska vrednost (1 pita, vir OPKP) 530kcal,62g OH,28g M 8g B, 6g vlaknin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.