Smuti s kakijem, kurkumo in cimetom

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 3

Ta čudoviti zlati kakijev smoothie je ultimativni jesenski smuti! Poln zdravih sestavin, s kurkumo in cimetom, tale smuti je res slasten in enostaven!

SESTAVINE:

* 4 mehke kakije
* 2 manjši banani
* 1 lonček vode ali več po potrebi
* ¼ žličke cimeta
* ¼ žličke kurkume
* sok pol limone
* 2 žlici rastlinskega jogurta
* kakavova zrna

OPIS POSTOPKA:
1. Kakije previdno operemo in osušimo. Narežemo jih na četrtinke in damo v mešalnik. Po želji lahko kožo odstranimo ali jo pustimo - v njej se skriva veliko vitaminov!
2. Olupimo in narežemo banane, jih dodamo v mešalnik, nato vanj dodamo še vodo, cimet, kurkumo in sok polovice limone.
3. Vse sestavine v mešalniku dobro zmešamo, da dobimo gladek in svilnat napitek. Če je smuti preveč gost, dodamo še vodo po potrebi in ponovno zmešamo.
4. Smuti vlijemo v velike kozarce, na vrh dodamo še žlico jogurta (midva sva uporabila naravni sojin jogurt), ter okrasimo s kakavovimi zrni in cimetom. Postrežemo.

RECEPT PRIPRAVILA:
VibrantPlate

Ta čudoviti zlati kakijev smoothie je ultimativni jesenski smuti! Poln zdravih sestavin, s kurkumo in cimetom, tale smuti je res slasten in enostaven!SESTAVINE: * 4 mehke kakije * 2 manjši banani * 1 lonček vode ali več po potrebi * ¼ žličke cimeta * ¼ žličke kurkume * sok pol limone * 2 žlici rastlinskega jogurta * kakavova zrna OPIS POSTOPKA:1. Kakije previdno operemo in osušimo. Narežemo jih na četrtinke in damo v mešalnik. Po želji lahko kožo odstranimo ali jo pustimo - v njej se skriva veliko vitaminov! 2. Olupimo in narežemo banane, jih dodamo v mešalnik, nato vanj dodamo še vodo, cimet, kurkumo in sok polovice limone. 3. Vse sestavine v mešalniku dobro zmešamo, da dobimo gladek in svilnat napitek. Če je smuti preveč gost, dodamo še vodo po potrebi in ponovno zmešamo.4. Smuti vlijemo v velike kozarce, na vrh dodamo še žlico jogurta (midva sva uporabila naravni sojin jogurt), ter okrasimo s kakavovimi zrni in cimetom. Postrežemo.RECEPT PRIPRAVILA: VibrantPlate
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek