Smetanove 'murke' in stročji fižol
SESTAVINE (za tri osebe):
* 5 srednje velikih kromprijrev
* 0,5 kg stročjega fižola
* 2 kumari (murke)
* Sol
* Poper
* Light kisla smetana
OPIS POSTOPKA: Verjetno že vsem znano kosilo, ampak meni še vedno eno najljubših. Še posebej v tem letnem času. Zjutraj vstaneš in z vrta pobereš sveže kumare, krompir in stročji fižol, dopoldne pa že kuhaš super dobro – domače kosilo. Plus tega je zelo enostavno za pripravo. Priprava smetanovih murk: Krompir olupimo in narežemo na kocke. Damo ga kuhati v vodo, krompir kuhamo do mehkega. Med kuhanjem krompirja, olupimo kumare in jih naribamo na manjše trakce. Naribane kumare posolimo in jih pustimo stati nekaj časa, da spustijo vodo. Kuhan krompir odcedimo in ga zmečkamo. Kakšen deci vroče krompirjeve vode si prelijemo v posodico in damo na stran. Odcejene kumare in kislo smetano pogrejemo v posodi. Krompirju primešamo tople kumare, malo popramo in po potrebi, dodamo še malo krompirjeve vode, odvisno od želene gostote. Priprava stročjega fižola: Fižol umijemo in odrežemo špičke na koncih. Stročji fižol damo kuhati v vodo, počakamo da zavre in kukamo še nekje 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT SETAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)